En söndag!!!!
Sådär ja, nu va det söndag igen å vi e back in buisness i köket! Denna gång i 17! Mkt fram å tillbaka nu mellan 9:an å 17:on! Men det gillar vi!
Efter en dag med hyffsat mkt slappande, förutom lite städande på oss båda så va vi hungriga igen!
Denna söndag bjöds det på:
Låda italiano
150-200 g pasta
Stuvning:
100g bacon
1 burk tonfisk
1 gul lök
½dl klippt persilja
3 msk vetemjöl
2dl mjölk
1½dl grädde
1 ägg
Tillbehör:
2 tomater
1-2 dl riven ost
Koka pastan knappt mjuk. Spola den i kallt vatten, och låt rinna av. Dela baconen i mindre skivor å dela även tonfisken i mindre bitar om det behövs. Skala å finhacka löken. Hetta upp en stekpanna. Lägg först i bacon skivorna och sedan tonfisken löken å persiljan. Fräs runt allt en stund. Strö över mjölet och späd med grädden å mjölken. Låt koka 3-5 min. tag bort stekpannan från plattan å kläck i ägget. Lägg den kokta pastan i en smörad form. Häll över stuvningen. Skär tomaterna i skivor å lägg över. Strö rivost på toppen å gratinera i 15 min på 250 grader. Strö över klippt persilja!
Till efterrätt bjöds det på:
Hemmagjord glass
Vispa upp 1 paket vaniljvisp pösigt och krossa mörk choklad och strö över! Släng in allt i frysen ngra timmar sen e det bara att njuta!
Idag har vi diskuterat mkt cray camp! Å för er som inte fattar detta är cray camp en förkortning av crazy camp! Alltså ett läger för typ funktionshindrade! Fia har idag blivit antagen! Det visade hon prov på när vi va ute å slängde soporna! När vi sen dessutom såg en kärring med orangehår så sa fia högt å tydligt: lilla moroten där eller? Å jag skrek rätt ut av garv! Stackars hennes gubbe som antagligen förstod att vi skrattade åt hennes hiskliga hår!
Nästa vecka hoppas vi på att vara tre stycken igen på middan, dophy e back in town då!=)
Nix nu hoppas jag å min lovely fia på en vecka med top notch väder så vi kan bli bruna å fina igen! Allt e ju tappat!
///från dom tappade
Midsommarsöndag
Återigen söndag och två hungriga själar träffades i bolmenslägenhet 9 denna gång. Ganska så slitna efter en helg med mycket festande. Den började på torsdagen och slutade på söndag morgon runt halv fyra efter en del singstar. Sen så blev det som sagt söndag och jag skulle laga mat. En lite somrig måltid serverades då jag tyckte det passade eftersom det ändå är sommar (även om det inte märks på vädret). Dettaq bjöds det på i alla fall:
½ kg färskpotatis
150 gram morötter (ungefär, ögonmått!)
lite smör att steka i
50 g sockerärtor
40 g bladspenat
70 g blåmögelost
1 1/4 dl matlagningsgrädde
köttbit av nåt slag
Sätt din lilla ugn på 200 grader. Därefter kan du börja skiva potatis och morötter i mindre bitar. Fräs detta hack i stekpanna i några minuter i smöret.Krydda samtidigt med lite salt och peppar. Sedan kan du strimla sockerärtor och bladspenat. Vänd sen ner detta i pannan. Ta en form som är ugnssäker och smörj den. Släng i hälften av hacket och strö därefter på din mögelost som du omsorgsfullt valt i din mataffär. Täck sen med resten av hacket(grönsakerna) och häll till sist på grädden. Gratinera härligheten i mitten av ugnen i ca 40 minuter, eller tills du käner att potatisen är lagom. Glöm dock inte att efter halva tiden är det bra att lägga över ugnsfolie! Sen är det klart, servera med en köttbit och en god grönsallad.
Till efterrätt, efter att vi gått en runda genom stan bjöds det på ett gott kaffe och ett fruktfat bestäende av mango, vindruvor och melon. Mummms. Pratet var mycket om helgens midsomamrbravader som dock med begäran från en del individer ska hållas inom halmstad och de som var där. Hehe kanske lika bra det!
Nästa söndag blir det återigen jag och johanna som ensamma får avnjuta ännu en underbar middag, då i hus 17.
Väl mött till nästa söndag..ha de!
vi tappade det
Sunday bloody Sunday!!!!!!!
Åter dags för vår söndagsmiddag! I sommar går det runt på mig å fia! De andra två chicksen e på andra håll i la suede..... vi saknar er som tusan doe å moe!
Igår kväll tappade jag å sofia det totalt! Haha men värt det var det allt! Men idag har vi nog mått som vi förtjänar! Opigga, ohungriga mm mm mm.......
Men när klockan börjar närma sig kväll å middag så kurrar alltid magarna vilt om söndagar!
Söndagens middag i hus 17 består av:
Spagetti å köttfärssås
1 lök
500g köttfärs
En burk krossade tomater
Lite tomatpure
Lite salsa sås
Krydder efter smak å behov
spagetti
Stek löken i pannan, släng över den sen i en annan gryta. Släng därefter i den råa köttfärsen i pannan ist å stek den till den blir solbrun. Häll sedan i köttfärsen också i grytan med lök! Slå över krossade tomater å krydda den efter behov å låt puttra ett bra tag!
Koka upp vatten i en kastrull å släng i spaggen när det bubblar i grytan!
Apelsinmousse med chokladbitar
Köp en förpackning ekströms fresta apelsinmousse å följ anvisningarna!=)
ikväll har dock inte många knop blivit gjorda! gick en sväng runt kvarteret efter vi käkat! sen har vi bara slöat allmänt i soffan! hur nice som helst!
summa sumarum av kvällen: två totaly tappade brudar..... en i lyxförpackning å en som ser allmänt slapp ut!
samtalet ikväll har varit mkt om bögar å lesbiska! hmmmmm......... hur kom vi in på det undrar ni kanske?
jo eftersom fia va så fint uppklädd i kväll från topp till tå så kände jag mig som hennes lesbiska flickvän som va mer man än mus! hihi! jäklar va vi kan komma in på crazy samtalsämnen, när vi väl har ngt att prata om som fia alltid e så orolig att vi inte ska ha! nänä sofia...... vi har ju aldrig ngt att prata om! säg ett ord bara sen går våra trutar i ett ju!
nix detta får avsluta söndagsbloggen för denna gång!
man eller mus, flata eller bög, homo eller hetro............ vi gillar er alla!!!
Tid för sommaruppdatering
Denna söndagen(som var förra söndagen) var det bara två tappra själar kvar i den underbara staden Halmstad. Jag och Johanna fick avnjuta en riktigt god middag på tumanhand. Detta bjöds det på denna afton:
Flygande Bocaj 4 port
300 gram kassler
1-2 bananer
2 dl mellangrädde
½ dl chilisås
4-5 dl kokt ris
Koka ris. Skär kassler och banan i skivor. Vispa ihop grädde och chilisås. Smaksätt geggan med salt o peppar. Lägg det kokta riset i botten på en ugnssäker form. Lägg på kassler och bananerna. Häll till sist på gräddblandningen. Grädda sen härligheten mitt i ugnen i 15-20 minuter i 225 grader. Servera med en krispig grönsallad!
Rabarberpaj
175 gram margarin
2½dl mjöl
½ dl fiberhavregryn
1 dl socker
½tsk bakpulver
en smula salt
till severing: Vispad vaniljsås
Smält margarinet och blanda sen med de andra ingredienserna. Lägg rabarber i pajformen och sockra den lite. lägg sen på pajdegen och in med den i ugnen i 18 minuter 225 grader! (viktigt, varken mer eller mindre än 18 minuter!)
voila det var våran söndagsmiddag, på återseende!
Dagens mening: För att kunna få sexpack på rumpan krävs det ett starkt skelett!