"Efter tenta chill" m. Falukorv

Nähmen HEEEEJ alla hungriga surfare! ;0) Ja, jag vet ... jag skulle ha skrivit här igår, men bättre sent än aldrig! Eller?!
Nu har maten hunnit smälta ´å hade faktiskt kunnat dra i mej ännu en smarrig Semla, men nä, det är ju inte Fastlagssöndag längre ... det va det ju IGÅR! `Å ja, då hade vi Semlor som sött efter maten, Faktiskt med kanelgrädde! Sjukt gott! Ganska kan prova bär eller ngt annat nästa gång ... alltid kul mé lite nytänk! Yeah, Think outside the BOX! :0)

Tänkte, eftersom det är censur på största delen av gårkvällens snack, så presenteras inte så mycket här ikväll. Tyvärr, alla nyfikna! Men, kan ju läcka att 50% av Crewn hade hemma/borta-match av ngt slag, dock ej .. Jaa!? Hm, nä räcker det. Titta ´å Njut, bilder säger mer än tusen ord ... `Å som sagt, censur på dem också! 10% av fotona va lämliga att lägga ut här .... OooOpps! ;0)





Foder till mina damer denna söndagskväll blev En varriant av Ungsfalukorv m. goo fyllning, hemmagjord potatismos å´riktigt grön sallad! + skånsk senas ´å ICA´s Ketchup!

4 per (egentligen 6, men vi var hunriga)

- 800g Faulkorv (snitta på mitten ´å lägg den på folie i en ungsform)
- FYLLNING;
  Blanda; 2dl matlagningsgrädde, 3 msk skånsk senap, 2 dl finhackad purjulök ´å  ganska mkt klippt dill
  --> Klicka över fyllningen i snittet på korven ´å tryck i skivor fr. 3 tomater ´å 1 gul lök. `Å lägg öven lite runt omkring i folien.
- Täck sen hela korven med folie ´å släng in i ugnen på 200 grader i 35 min.
- Koka typ 11 lagom stora potatis, häll ut vattnet ´å skaka kastrullen me lock på. Tillsätt ca 1 dl mjölk, lite smör, salt ´å
  mycket svartpeppar. MOSA!

I salladen hade jag någon gó bladsallad jag inte vet namnet på, grön paprika ´å gurka + lite solroskärnor!

`Å sen fick vi finbesök precis lagom till kaffe ´å semla, våra kära 1.or! Hehe. Som sedan bjöd in oss på film, ble en riktig myskväll!



`Å bäst av allt är att vi kunde andas ut efter en lååång tentaperiod! OM vi var värda en stor smarrig semla ´å lite chill framför en film! Hehe, ´å sen fick ja massage av goa Moe också, Tack du! ;0)

Hej hopp, ses nästa vecka, då är vi hos Joe! :0)

Puss `Å kram på er,

Dophy

Nya punkter vid trevlig mättnad!

Denna söndag hade jag Moa Kristina Kihlström den ärade söndagsmiddagen. Ibland kan jag tycka att det är torrt med ideér och att det är jobbigt att det är ens tur, men sen när jag tänker på hur kul det faktiskt är att laga maten o bjuda på den så kommer jag alltid på andra tankar. För det är verkligen roligt att se andra må bra, vilket vi alltid gör på våra middagar eftersom vi ligger i eliten då det gället matlagning.=) Visst flickor?
Jag hade kikat runt lite på internet och hittat ett recept som jag tyckte lät urgott. Jag ville försöka använda något jag hade hemma så det inte behövde bli så dyrt så därför denna gång blev det

Fläskfilé med färska champinjoner i senapssås. Serveras med pasta och en sallad.
För detta kan man ha dessa ingredienser, man måste inte men.. Du förkastar inte annat som vi så fint säger i statistiken! =)

500 g Fläskifilé
7-10 Färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 msk fransk senap
2 msk oxfond med rödvin (Taste of taste)
2 dl lätt matlagningsgrädde
2 dl vatten
Salt och peppar
Pasta och god sallad

Skär köttet i småbitar och stek dom lite gyllenbruna. Skär svampen och lägg i dessa. Sen pressar du lite vitlök över. Blanda sen i en skål grädden, fonden, senapen och vattnet och häll sedan i det över steket. Salta o peppra. =)


Min kamera e lite ledsen efter mina bravader i Alperna så fick ta mobilen. Dock var vi så snabba på att äta upp min citronfromage som vi fick till efterrätt så det blidde ingen dokumentation på den tyvärr. =(
Dock var inte kvällen ledsen för det för vi fick oss några extremt roliga skratt. Jag och våra vänner Lotta,Cajsa, Mia o hennes vän var ute i lördags vad nu allt det innebär. Om vi nämner pansarplåt, lottas sjuuuuuka kap: mission complete så vet vi nog alla vad vi talar om. Kan hon, kan jag.. det e så man får jobba. Drömmer ni om att få kyssa en pansarplåt så kan ni det, för det kunde jag i lördags. HAHAHAHA. En pansarplåt är alltså en människa som har en panna som går ner över ögongen. HAHAHA. Låter helt sjukt, och ja, det var det också. Haha.  Nu har jag äntligen ett till mission att säga på en förfest då man kör jag-har-aldrig-leken. Jag har aldrig hånglat med ett mongoliknande släkte. Hahaha. Ganska kul.
Utslagna efter middagen la vi oss i soffan i varandras famnar och kollade på Mia och Klara. Dom är bäst. Medans vi låg där utförde massörflickorna lite massage på mig o Dophy..Då skulle vi ju glänsa o göra nåt liknande med dem och då hände det. Jag hittade vääääääääääärldens punkt i Sofias vad. Hahahaha. Det kan ha varit det roligaste rycket jag har sett henne få. Hon skrek, grät, skrattade, skakade, njöt, led.. Ja allllllllllt. Haha. Vi har nu kommit på att erogena zoner finns HELA kroppen över och inte bara de vanligaste när nn snosar en i nacken eller bakom öronen eller killar en i håret. Nu finns det även en EXTREM punkt i höger vad. =) Det var skoj. Sedan vara det även en omedveten presentutdelning denna söndag som jag skulle velat veta innan så jag oxå kunde dela ut lite klappar, men icke. Lilla Dophy hade sorterat ut lite i sin garderob o fick ut ett par skiiiiitsnygga rutiga Kånvörs(Converse) som jag fick. Ursött av dig. =) Sånt gillar vi. Det ska jag tänka på. Spontana presentutdelningar. Till sist fick Sofia sendrag i hälen och var tvungen att ställa sig i denna underbara ställning som INTE rättvisemärker hennes butt:


Snart är det ny vecka, nya tag. Gillar er starkt mina flickor! Glöm aldrig det. Ni e snygga, fina, underbara älsklingar. Lycka till med veckan! Puss Kram Moa

Kvart över sju hos mig

Ja idag var det alltså middag hos Sofia på bolmensgatan 9. En härlig söndag som bjöd på både moln och solsken och en å annan promenad. Halva gänget har varit på lite äventyr under vecka och helg--alperna och stockholm och det var det hela middagen handlade om. Alltså om snygga killar! Tyvärr blev det ingen ny medlem i 10000meters klubben men det var ingen som var bitter för det, jag menar man ska inte underskatta sängen!

Så till själva middagen, det ätbara alltså. Det var en italiensk afton och som huvudrätt ställdes det fram
Pasta carbonara med tillhörande side sallat och focacciabröd

Det helt fantastiskt goda focacciabrödet tillagar man på detta viset:

7 dl vetemjöl
25 g jäst
3  dl vatten
1  tsk salt
1  msk olivolja
lite rosmarin
ett släng flingsalt

1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt), häll lite av det över jästen och rör om tills det löst sig.

2. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och vetemjöl och arbeta degen smidig. Degen ska vara ganska lös. Jäs under duk i cirka 40 minuter.

3. Tryck ut degen i en oljad långpanna(eller som jag alltid gör för att slippa diska en hel himla plåt, använd bakplåtspapper för sjuttsingen!) sen låter du den jäsa ytterligare 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.

4. Tryck hål med fingertopparna i degen och strö över rosmarinen, saltet och stänk över olivolja.

5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Är du som jag lite rädd för att bli kletig om fingrarna för att det är hur läskigt som helst, eller har du manikyrerade naglar som du är rädd om? Då har jag det bästa tipset till just dig, då använder du en plasthandske så slipper du geggproblemen och förblir ren och fin när du drar av dig handsken.

se--> helt redo för bakning  
så här såg brödet ut innan ugn-->
Detta blev resultatet efter ugn--> Härligt ljuvligt och framförallt gott=)

Sen själva pasta carbonaran gjordes på detta enkla lilla vis (för 4 pers):

Pasta efter egen ögonförmåga, ca 300 g skulle jag kunna tänka mig
300g bacon
2.5 dl matlagningsgrädde
1.5 dl riven parmesanost
1 ägg
½ tsk salt
½ gul lök
svartpeppa och salt

1.Sätt igång vatten i en stor kastrull och när det kokar upp slänger du i pastan, jag valde fullkornstagliatelle, men du väljer självklart själv vad du vill ha för sort.
2. Sen så steker du baconet tills den fått fin färg samtidigt som du rör om i pastagrytan lite då och då.
3. När baconet är färdigstekt häller du av de i en skål med hushållspapper i så det får rinna av sig och bli lite torrare. När baconet rinner av så passar du på att bryna löken lite mjuk och fin. Sen häller du även av denna, men behöver inte rinna av någonstans, bara tas bort från stekpannan.
4. Du häller då i grädden och parmesanosten i stekpannan och låter det sjuda ett ögonblick. Knäck ägget över slasken och häll av äggvitan, alltså så du bara har äggulan kvar i äggskalet. Denna lilla gula häller du i gräddblandningen och låter såsen puttra en stund till plus att du saltar lite. Efter en liten stund kan du hälla i löken också så den får gotta till sig i såsen den med.
5. Vid detta laget borde din pasta kokat klart och du häller av den på lämpligt vis. Sen så blandar du pastan med såsen och häller över baconet, gegga ihop allt till en enda röra och peppra "a lot".

Till servering kan du göra en god side sallat och ha lite extra parmesanost till. I min sallat fanns: salladsblad, gurka, avocado, blomkål och blandbönor. Mycket gott, och som lite dressing ställde jag fram italiensk salladskrydda och balsamicovinäger. Riktigt gottigt.

Se så mumsigt-->

Som sagt så handlade middagen om killar från sverige i alperna som inte alls var som killar i sverige. De var snygga, charmiga och sa jag snygga? En bra blandning tyckte Moe. Sen har vi den andra som varit på inspirationshelg i Sthlm som också sett snygga, charmiga och dansanta killar. Båda var helt lyriska medan jag och Joe fick nöja oss med att tänka oss dessa snygga, snowboardaktiga och dansanta män, för vi är ju i Halmstad där vi endast får se män med mössa som vi inte riktigt vet hur de ser ut utan... Så sammantaget kom vi överens om att männen/killarna ska ha egenskaper som tränade och gilla skidor/Snowboard. Thats it guys, nu är det bara att pumpa upp er på försäsongen för att sen svida om till skidutstyrsel på vintern. För det är då vi gillar er som mest;)

För att återgå till middagen så blev efterrätten som följer:
Tiramisú

2 ägg
4 msk socker
200 g mascarpone ost
2 msk pressad apelsin
16 savoiardokex
lite kallt stark kaffe, ca ½ -1 dl
ca 2 msk kakao


Tillagning

Dela äggen i vitor och gulor.
Vispa gulor och socker vitt och pösigt.
Rör ner färskosten och juicen. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem. -->                                                

Täck botten i en låg form eller fyra portionsformar med hälften av kexen.
Droppa över hälften av kaffet och bred över smet.
Varva ingredienserna i ett lager till. Låt stå i kylskåp 3-4 timmar.
Sikta över kakao före servering.

Bilder på läckerheterna-->  

Så, detta var allt för mig--> Sofia i hus nummer 9, hoppas ni prövar på maten och njuter lika mycket som vi gör varje gång vi har söndagsmiddag!

På återseende..ciaooo bellas n bellos


SUNNY SUNDAY


En strålande söndag och jag tror inte vi har varit ensamma om att ha haft vårkänslor idag!

Slog upp ögonen efter en natt med lite mindre timmars sömn å såg mellan persiennerna hur solen strålade ute! Tänk om det hade vatt så pass varmt så man kunde satt sig i en solstol ute på gräsmattan......... det hade varit lööövely!=)


Efter en lång dag med beslutsångest (sällan jag har det) angående efterrätten så har det till slut löst sig, men jag kan tycka den e lite sådär halv tråkig!=)

Men självaste maten hade jag bestämt sen innan! Eller ja jag fick ju byta rätt tre ggr eftersom Moe inte e med oss ikväll, den lilla korven har åkt å glassat i alperna!=)

Hade först tänkt göra räkgratäng, men sen ångra jag mig å tänkte göra pasta rullar, men eftersom det va Moe som hade önskemålet om båda rätterna! Så därför blev det grönsakspaj istället! Jag e så trög som inte använder mina nya fina receptböcker jag fick av min kära bror i julklapp utan ist hittade jag detta recept på nätet:


Grönsakspaj


Pajdeg:
125   g  matfett, t ex Milda
2½  dl  vetemjöl
1½  msk  vatten
Fyllning:
3  morötter
1  purjolök
8  körsbärstomater
15  svarta oliver
2  dl  ost, lagrad
1  tsk  oregano
3  ägg
2½  dl  Milda Mini Mat 7%
1  tsk  salt
1  krm  svartpeppar, malen
4  port  blandsallad


•1.       Skär kylskåpskallt matfett i små bitar. Lägg mjölet i en skål och tillsätt matfettet. Finfördela matfettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåpet ca 30 minuter. Degen kan också blandas i en matberedare.
2. Sätt ugnen på 225°C. Tryck ut degen i en osmord pajform ca 24 cm i diameter. Nagga botten. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt det svalna.
3. Sänk ugnsvärmen till 200°C. Ansa morötterna och skär dem på snedden i ca 1 cm stora bitar. ansa, snitta och skölj purjolöken och skär den i sneda bitar.
4. Koka morötterna i lättsaltat vatten ett par minuter. Låt purjolöken få koka med den sista minuten. Häll grönsakerna i ett durkslag så att de får rinna av.
5. Halvera tomaterna. Strö hälften av osten och oreganon på det förgräddade pajskalets botten. Lägg på grönsakerna, tomaterna och oliverna. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll över grönsakerna. Strö över resten av osten och grädda pajen i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 35 minuter. Servera pajen med en fräsch sallad.



                            

Sådär kopierat rakt av.... Top notch när man själv inte orkar skriva ner allt!

Över till min mindre idé rika efterrätt då!


Chokladfondue med frukt!

Välj å vraka bland chokladen i hyllan i närmsta mataffären!

Ta ngra olika smaker för att det inte ska bli så enformigt!

Jag valde mörkchoklad och mjölkchoklad med nötter i!

Sen gäller det samma sak med frukten! Välj å vraka! Men ananas e super gott iaf!

Smält chokladen i ett fondue sätt, välj frukt å sätt den på ett spätt å sätt i gång i doppa i chokladen! Ren njutning, lovar!=)


Vi har verkligen varit dåliga på att fita våra efterrätter i tid innan vi huggit in på dom ( vi e så jäkla glupska å hagalna) så denna söndag glömdes ´det tyvärr bort helt! men ni kanske kan föreställa er den gyllenbruna chokladen som sakta smälter över värmen å frukten som ligger på fatet fint uppskuren å exremt färgglad=)

Eftersom Moe  uteblev denna söndag fick sophies systeryster pernilla va extern gäst=)! Känns bra å kunna va fyra lixom!

Vi va alla grymt trötta idag å för första gången på länge tror jag inte ngt snusikt nämdes på hela tiden!
Hihi men sophie lyssnade av sin eurovoice sen i går kväll då jag å fia hade ringt till henne på fyllan å villan! Shit va sa vi igentligen? Bara en massa skrik, svammel å ja jag vet inte vad!

Nepp nästa söndag hoppas jag på en lite mer livad söndag då vi e lite piggare!=)

På återseende!


RSS 2.0