SUNNY SUNDAY


En strålande söndag och jag tror inte vi har varit ensamma om att ha haft vårkänslor idag!

Slog upp ögonen efter en natt med lite mindre timmars sömn å såg mellan persiennerna hur solen strålade ute! Tänk om det hade vatt så pass varmt så man kunde satt sig i en solstol ute på gräsmattan......... det hade varit lööövely!=)


Efter en lång dag med beslutsångest (sällan jag har det) angående efterrätten så har det till slut löst sig, men jag kan tycka den e lite sådär halv tråkig!=)

Men självaste maten hade jag bestämt sen innan! Eller ja jag fick ju byta rätt tre ggr eftersom Moe inte e med oss ikväll, den lilla korven har åkt å glassat i alperna!=)

Hade först tänkt göra räkgratäng, men sen ångra jag mig å tänkte göra pasta rullar, men eftersom det va Moe som hade önskemålet om båda rätterna! Så därför blev det grönsakspaj istället! Jag e så trög som inte använder mina nya fina receptböcker jag fick av min kära bror i julklapp utan ist hittade jag detta recept på nätet:


Grönsakspaj


Pajdeg:
125   g  matfett, t ex Milda
2½  dl  vetemjöl
1½  msk  vatten
Fyllning:
3  morötter
1  purjolök
8  körsbärstomater
15  svarta oliver
2  dl  ost, lagrad
1  tsk  oregano
3  ägg
2½  dl  Milda Mini Mat 7%
1  tsk  salt
1  krm  svartpeppar, malen
4  port  blandsallad


•1.       Skär kylskåpskallt matfett i små bitar. Lägg mjölet i en skål och tillsätt matfettet. Finfördela matfettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåpet ca 30 minuter. Degen kan också blandas i en matberedare.
2. Sätt ugnen på 225°C. Tryck ut degen i en osmord pajform ca 24 cm i diameter. Nagga botten. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt det svalna.
3. Sänk ugnsvärmen till 200°C. Ansa morötterna och skär dem på snedden i ca 1 cm stora bitar. ansa, snitta och skölj purjolöken och skär den i sneda bitar.
4. Koka morötterna i lättsaltat vatten ett par minuter. Låt purjolöken få koka med den sista minuten. Häll grönsakerna i ett durkslag så att de får rinna av.
5. Halvera tomaterna. Strö hälften av osten och oreganon på det förgräddade pajskalets botten. Lägg på grönsakerna, tomaterna och oliverna. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll över grönsakerna. Strö över resten av osten och grädda pajen i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 35 minuter. Servera pajen med en fräsch sallad.



                            

Sådär kopierat rakt av.... Top notch när man själv inte orkar skriva ner allt!

Över till min mindre idé rika efterrätt då!


Chokladfondue med frukt!

Välj å vraka bland chokladen i hyllan i närmsta mataffären!

Ta ngra olika smaker för att det inte ska bli så enformigt!

Jag valde mörkchoklad och mjölkchoklad med nötter i!

Sen gäller det samma sak med frukten! Välj å vraka! Men ananas e super gott iaf!

Smält chokladen i ett fondue sätt, välj frukt å sätt den på ett spätt å sätt i gång i doppa i chokladen! Ren njutning, lovar!=)


Vi har verkligen varit dåliga på att fita våra efterrätter i tid innan vi huggit in på dom ( vi e så jäkla glupska å hagalna) så denna söndag glömdes ´det tyvärr bort helt! men ni kanske kan föreställa er den gyllenbruna chokladen som sakta smälter över värmen å frukten som ligger på fatet fint uppskuren å exremt färgglad=)

Eftersom Moe  uteblev denna söndag fick sophies systeryster pernilla va extern gäst=)! Känns bra å kunna va fyra lixom!

Vi va alla grymt trötta idag å för första gången på länge tror jag inte ngt snusikt nämdes på hela tiden!
Hihi men sophie lyssnade av sin eurovoice sen i går kväll då jag å fia hade ringt till henne på fyllan å villan! Shit va sa vi igentligen? Bara en massa skrik, svammel å ja jag vet inte vad!

Nepp nästa söndag hoppas jag på en lite mer livad söndag då vi e lite piggare!=)

På återseende!


Kommentarer
Postat av: soffan

Ja det var jättegott även om jag spydde upp allt, men kan ju se det från den ljusa sidan för jag fick ju käka maten iegn då på ett sätt, men lite mer syrlig smak;) thihi va äcklig ja är..men det var mysigt och nästa vecka väntar ju skvaller från moe på min italienska afton!

2009-02-02 @ 13:10:59
URL: http://metrobloggen.se/musketoren

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0