Äntligen återförenade!
Zucchinistekt makrill m. olivsallad m. färskpotatis
4 makrillfiléer, urbenade och putsade
2 små zucchini
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 tsk pressad citron
2 msk olivolja
Olivsallad:
1 1/2 dl kalamata eller andra svarta oliver
3 msk kapris
1 dl riven parmesanost
1 strimlad rödlök
2 tsk pressad citron
1 finhackad vitlöksklyfta
Salt och peppar
Till efterrätt blev det lite glass med coctailfrukt och persika!
Do like this: Skär varje fiskfilé i 4 bitar. Skiva zucchinin tunt på längden med en potatisskalare eller osthyvel till 16 remsor. Lägg en fiskbit på varje remsa och rulla ihop. Salta, peppra och pressa citron över och marinera i 20 min.
Stek därefter i olivolja tills makrillen är färdig och zucchinin fått fin färg. Blanda olivsalladen och strö den över zucchinirullarna. Om man vill, kan man sätta in den i ugnen en stund om man väntar på potatisen eller liknande.. Servera som sagt gärna med potatis.
Idag skedde en liten smygdiskrimineringsgrej som inte var med mening från Moes sida. Jag hade glömt att köpa sallad och så hade jag färsk spenat i kylen vilket en av mina favoriter inte tål, så hon fick ingen sallat ikväll. Dumma tant Moe.
Denna söndag hoppade Sophie på min nyinköpta spikmatta och låg där och njöt. Sofia skulle göra detsamma efter en stund men höll på att krevera redan efter halva minuten och sa att hon absolut inte gillade det ny påfundet. Ne usch..Hn mådde illa och gillade det inte alls. =) Poängtera här hennes bestämda ton i rösten. Sen försökte vi sakta med säkert lägga upp vår Stockholmstripp mellan den 18-22 augusti. Det börjar närma sig nu! Jag måste ju plugga ändå förstås, men tid över till mys och njutbara stunder finns det alltid tid till. =) Väl hemma hos mig kommer vi få bo som man gjorde förr i tiden, då min mamma är en ekorre och sparar på ALLT hon hittar.. Här kommer vi få bo 4 st på typ 16 kvadrat nån/några nätter. Haha.. Spännande.. Sen kommer vi få bo ute hos min vän Katarina ute på Dalarö i södra skärgården där vi ska åka ut o bara ha de bra. =) Det ska bli helmysigt verkligen och jag ska verkligen försöka lägga upp min tid nu så jag har så mkt tid med mina flickor som möjligt, men det är jag övertygad om eftersom ni är bäst på pepp brudar. =) Ni kommer tvinga mig att plugga dom timmarna jag har sagt! Visst? =) Detta måste bara gå. Dumma juridik. Men intressant är det. =) Hörs snart mina vänner och glöm aldrig att ni betyder MASSOR för mig Mosen. =) Pusss och adJÖKEN(tyckte ja passade nu när jag läser jöken) Haha..
The Neger i köket!
Idag hyrde söndagsgruppen in en neger i köket för en billig penning då ingen av oss egentligen orkade laga mat...hehe nej inte riktigt så illa som det låter, allas vår egna pralin valde att bjuda söndagsgruppen på middag baar för att hon gillar oss så mycket. God mat var det också, hon var en riktig baddare i köket, eller säger man baddare när det gäller köket..kom inte på något annat. Jaja, gött var det i alla fall och nu kommer det goda receptet.
Olivfylld lax med nöthack (6 pers)
Ingredienser:
6 Findus Laxfiléer, tinade
Olivolja
Citron
Salt och Peppar
Fyllning
9 msk Philadelphiaost
Rivet skal från 1 citron
1 ½ msk kapris
30 urkärnade oliver, hackade
1½ msk Findus persilja
Strössel
6 msk parmesan
15 cm gurka, skalad och tärnad
30 Hasselnötskärnor, grovkrossade
Tips från the niggah--> Nötterna blir extra goda om man rostar dem
Do like this
1. Blanda allt till fyllningen. Gör ett snitt i laxfiléerna och fyll med ostblandningen
2. Lägg fisken i en ugnsfast form. Smaksätt med salt och peppar, ringla på lite olivolja samt pressa över lite citron.
3. Baka i ugn på 225 grader ca 8-10 min.
4. När fisken är klar, strö över riven parmesan, tärnad gurka och grovhackade hasselnötskärnor.
5. Servera med pressad potatis..och njuuuuut!
Självklart behöver du inte använda just Findus produkter, men receptet var hämtat från dem så därför användes deras produkter denna kväll. Du gör som du vill. Bilderna på den underbara middagen får ni visualisera er i era fina små hjärnor. För inte alla dagar är våra hjärnor med så bilder glömdes bort. Men glöm inte, det är mänskligt att fela!
Efter måltiden spelades det Rappakalja på hög nivå och Sofia vann (såklart). Det fanns många roliga fobier med i sällskapsspelet och en av dem kommer jag dessvärre inte på namnet på men fobin var så här: Rädsla för att jordnötssmör ska fastna i gommen.
Lite småkonstigt, men väldigt kul. Fanns även fobier för blommor, för att sitta, för onda män osv..Mycket roligt och allmänbildande spel, eller ja, bildande i alla fall.
Jaja till efterrätt bjöds det på en underbar kladdkaka som inte kommer skrivas ner på recept för det orkades inte tydligen. Men kolla igenom tidigare inlägg i denna blogg så hittar du recept på kladdkaka, I promise. Den avnjöts med en ruskigt god vaniljglass och varma hallon som värmts i kastrull.
Hoppas måltiden ska väl smaka så hörs vi på söndag igen!
Ciaoo/ Skrivet av Sofia genom The niggah Mia