En regnig å ruskit söndag i 310:an
Åter igen så e det regn, rusk, storm, grått å trist ute här på bolmens! Men inte lackar vi ur för det! Söndagen e ju trots allt veckans bästa dag, sett ur vårt lilla veckoperspektiv=)!
Efter mkt funderingar fram å tillbaka bestämde jag mig för att jag va tvungen att ha ngt med pasta då det inte ingått på länge..... därav -------->>>>
Pastagratäng
pasta så det räcker å blir över
bacon
wokgrönsaker
kokosmjölk
tomat
rivost
kantareller
Stek bacon och kantareller å häll över kokos mjölk. Låt det puttra under tiden pastan kokar sej mjuk! Häll sen pastan i en ugnssäker form å släng över lite frysta wokgrönsaker. Häll bacon blandningen över och skär ngra skivor tomat och lägg över! Avsluta med rivost på toppen! In med formen i ugnen ca 30 minuter på 200 grader!
Då vi lärt oss i folkhälsan nu att ska man ha efterrätt ska man käka den direkt efter maten, för då blir tydligen GI lägre på efterrätten. Så därför slängde jag snabbt ihop.........
Gino
Banan
Ananas
Vindruvor
Vit blockchoklad
Kokos
vanilj kesella
Lägg all frukt i en form å riv vit blockchoklad över å häll även lite kokos över! In i ugnen å gratinera i ngra minuter så det blir ljummet!. servera med vanilj kesellan.
Maten blev uppskattad å moe fick nästintill världens orgasm vid första tuggan! Känns som ett bra betyg på käket måste jag säga. Blev som vanligt mkt snack å lite verkstad... brukar bli så! Våra liv snackades igenom som vanligt...hade vi vårt på det torra eller våta va frågan!
Efter ett tag kom en genial idee fram. En lek.....vet dock inte vad jag ska kalla den men iaf så gick den ut på att man skriver en mening var å skickar lappen vidare till nästa som får fortsätta på den lilla historien!
Så därför kommer ett smakprov:
"Viktoria
Kissar på sig
I y-front kalsonger
På ett ålderdomshem.
Det var äckligt.
Då kom snövit och de 7 dvärgarna
Och drack upp det som blev över."
Bevis på hur sjukt kul å konstigt det kan bli! Dock kanske inte alla sitter framför datorn nu å asgarvar... men det e för ni själva inte va med!
sov gott!
Kall oktoberkväll i varm lägga hos Moe.
Kul grejs att göra pizza på(vissa nödvändiga för att det ens ska kunna bli en):
Jäst
Fullkornsjöl
Vatten
Salt
Olja
Dessa skulle man väl kunna säga är ganska nödvändiga att ha i för att få en bra botten.
Sedan valde jag att ha på detta:
Tomatssås
Kronärtskockshjärtan
Oliver
Parmaskinka
Ruccola
Solroskärnor
Ost
Mozzarella
Skaldjur
How to do: Smula jästen i en bunke. Tillsätt 37 gradigt vatten med smulorna o rör ihop detta. Tillsätt olja, salt och mjöl så det blir en finfin deg. låt stå o jäsa i en halvtimme/timme.
Knåda ut degen på ett finfint sätt och lägg sedan ut på en plåt. Därefter börjar konsten. Jag började med tomatsåsen. Sen är det bara att fortsätta. Till sist såg den suuuuupergod ut o skjuts in i ugnen och fick värmas i ca 25 minuter(pga av dess tjocka botten). Annars 10-15 min.
Middagen var sen som vanligt hemma hos damen Kihlström. Men jag la in en mening i det hela. Att det kanske är det som är hela charmen med mina middagar. ÖHHH? Eller inte. Aja. Förlåt flickor. Ska försöka skärpa mig. Men det är så jobbigt att mitt träningspass på söndagar slutar halv 6 o middag ska va klar 7. Blir lite tajt där. =) Måste hurta av mig lite oxå.
Ikväll låg vi utslagna i soffan efter maten o kikade på favoriten: Ensam mamma söker. Mosigt. =) Det är kul att se på varje söndag, men samtidigt undrar man ju hur man själv hade betett sig i den situationen. Att bo tillsammans med 4-5 killar. O den faktiska tanken att det är så mkt mer övrig tid än vi ser på tvn. Jag menar vi får se en timme, men dom lever ju ihop 24/7 ett tag. Säkert mkt som man inte får se. Vi kan även nämna att Dophy har blivit lite schitzofren. Haha. Innan Ensam mamma söker gick Gossip Girl på TV. Dophy var knappt kontaktbar och var heeelt inne i sin egen lilla Gossipvärld. =) Sött.
Sen kom det återigen fram att viss/vissa tyckte att alla faluar gick under samma namn. Falu som falu. Det håller andra inte alls med om. Haha. Den faktiska skillnaden att faluar från olika kontinenter inte har samma färg på sina faluar. Mycket FALU nu.
Vi avslutade kvällen med lite massage här och var. SUPERSKÖNT. Men Soe n´Joe. Tro inte att ni kommer undan nu när ni går en sån lärorik massagekurs. Ni kommer få öva massor på mig o Dophy. Visst Dophy? Vi göttar oss medan våra andra pinglor arbetar hårt. =) Ha en superbra vecka nu allihopa. =) Puss och Kram/ Moa Kristina Kihlström
SUSHI för sugna! :0)
På söndagskvällen höll vi till hos mej på Bolmens 17. "Vi" denna söndag utgjordes av Moe, Joe & Soe ... den fjärde tösabiten flydde i torsdags upp till Carlstown där hon på kvällen fick sitta själv och bara längta ner till Strawtown ... Naw stackare! Vi saknade dej också! ;0) (Hehe), men nu blev det ju dock mer käk till oss glupska skönheter!
Att rulla Maki-sushi är lite som att pyssla, ´å det gillar jag! Det är skoj, då man får vara lite kreativ och händig ... testa du me! Inte alls svårt, faktiskt! Börja med att koka antingen "sushiris" eller vanligt grötris (det fungerar minst lika bra), enligt anvisning på paketet. Blanda lika del risvinäger m. socker och häll över riset och rör runt. Låt sedan riser svalna ... i typ 30 minuter. Under tiden finns gott om tid att förbereda allt till "Maki:n". Denna gången valde jag att ha följande innehåll;
Bas i alla; Gurka, morot, avokado. Därefter; Tonfisk, crab-stick, kräftstjärtar. Här fungerar det bra att bland som man vill. Kanske vill man bara gurka, avokado och tonfisk i .... man får testa sig fram! :0) Hacka allt i så långa stänger som möjligt, helst ganska tunna.
Vidare så behöver man Seaweed-plattor (sushi nori) och en "matta" att rulla med! --> Det finns att köpa i vanlig mataffär, liksom allt annat! Dags att rulla! ... Se & Lär! :0) Det gäller att "Packa" hårt ´å rulla så att rullen blir hård. Jag brukar även ha en skål vatten bredvid, för att blöta ner norin, så den blir lättare att rulla!
Denna söndag gjorde jag 6 rullar med olika innehåll, detta räckte lagom till 3 personer, då jag även kokte extra ris som vi åt till crab-stick, kräftstjärtar, gurka och morötter som blev över efter rullarna. Till detta hade jag även vanliga tillbehör till sushi; japansk soya, ingefära på burk, wasabi-paste, teriyaki-sås och Wasabinötter! Smakligt käk ;0)
Måste tyvärr kila nu, studier kallar, men ett kompleterande inlägg med kvällens diskutioner och tokigheter kommer inom kort! + Även, såklart, recept på kvällens efterrätt --> Avokadoglass m. citronmeliss! ;0) Yummie.
Ha en strålande dag - Det ska jag ha! ;0)
Varma kramar, Dophy
Soundtracket invigs av Soe
Sen kanske det är dags för att skriva ut recepten också och ikväll bjöds det på
Köttfärslimpa med ugnsrotfrukter
•· Ca 400 gram nöt- eller blandfärs
•· ¾ dl ströbröd
•· 2 dl mjölk
•· 1½ tsk salt
•· 1-2 krm peppar
•· 1 tsk oregano
•· 1 ägg
•· 8-10 potatisar
•· 3 gula lökar
•· 3-4 morötter
•· 3 dl buljong (1 tärning)
•· 2 msk smält margarin
•· 1 msk soja
Gör så här:
Låt ströbrödet svälla i mjölken i minst 10 min, sätt ugnen på 250˚. Blanda färsen, först med kryddorna och det svällda ströbrödet, sen med ägget. Lägg färsen på en stor plåt och forma en limpa. Skala och skär potatis och lök i klyftor och morötterna i ringar. Förväll morötter och lök i buljongen 4-5 minuter (småkok). Lägg potatis, lök och morötter runt färsen. Pensla allt med fett och soja som du blandat ihop innan. Sätt in mitt i ugnen, sätt 175˚och stek ca 60 minuter. Ös med 1-1½ dl av buljongen efter halva tiden. Klart!
aa lyckades inte rotera denna bild för min dator är en seg mackapär, men ni kanske kan rotera era huvuden istället. Så får ni lite gympa i nacken också! Jättebra!
Till efterrätt bjöds det Mango- och hallonpaj med kokos
250 g fryst mango i bitar
250g hallon
1 lime
1 dl kokos
100g smör
1,5dl vetemjöl
1,5dl havregryn
1dl strösocker eller råsocker
½ tsk bakpulver
Gör så här denna gången: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg mango och ahllon i ugnssäkra portionsformar eller i en pajform. Skölj limen, riv av skalet och blanda ner det. Strö hälften av kokosen. Smält sen matfettet. Blanda vetemjöl, havregryn, socker och bakpulver i en bunke och rör ner matfettet. Fördela degen över mango och hallonen. Strö på resten av kokosen. Grädda mit i ugnen ca 25 minuter. Servera pajen med glass eller vaniljkesella, vi valde vaniljkesella och det var gott.
Under middagen pratades det om helgens bravader och om lite annat som hänt under veckan. En sjuhelsikes mundiarré är det på oss, varje söndag. Förstår inte att vi alltid har så mycket att prata om. Det som ändå ofta kommer på tal är ju det där med karlar/män/pojkar, ja vad ni nu vill kalla dem. En sak är säker och det är att en norrlänning får oss alla på fall, bara dialekten gör en helt knäsvag. Sen har vi en i gruppen som också är svag för norskar, hon blev så till sig när vi bara sa det. Det gillar vi;)
Att det sen har varit världens värsta väder här idag, det är inget vi ens ska tala om. Nästan så att vi blåst iväg. Nu är Halmstad sig likt igen, så vi trivs ju ändå. Nej nu så är jag lite seg och trött och känner att det börjar spåra ur här så det är lika bra att avsluta och bege sig till sängen!
Ha en bra vecka så höres vi nästa vecka/ Mcsoe