SUSHI för sugna! :0)
Supernyttigt, superenkelt och Superdupergott! Jag pratar om min hemmarullade Maki Sushi som denna söndag slank gott ner i magen. Många har en negativ inställning till Sushi då förväxlar det med rå fisk. Det är en missuppfattning då Sushi har med ris att göra. Visst kan man ha rå fisk i en sushirätt, men det är verkligen inte en nödvändig ingredient. Visserligen är det godast mé en bit lax i ;0) Annars kan man ha tillagad fisk eller skaldjur till. Faktiskt även kött eller kyckling, men det är inget jag vill rekommendera. Så låt oss klara ut; ... Sushi är en japansk maträtt där huvudingredienten är ris, Sashimi är den japanska rätten innehållande rå fisk. Yes?!
På söndagskvällen höll vi till hos mej på Bolmens 17. "Vi" denna söndag utgjordes av Moe, Joe & Soe ... den fjärde tösabiten flydde i torsdags upp till Carlstown där hon på kvällen fick sitta själv och bara längta ner till Strawtown ... Naw stackare! Vi saknade dej också! ;0) (Hehe), men nu blev det ju dock mer käk till oss glupska skönheter!
Att rulla Maki-sushi är lite som att pyssla, ´å det gillar jag! Det är skoj, då man får vara lite kreativ och händig ... testa du me! Inte alls svårt, faktiskt! Börja med att koka antingen "sushiris" eller vanligt grötris (det fungerar minst lika bra), enligt anvisning på paketet. Blanda lika del risvinäger m. socker och häll över riset och rör runt. Låt sedan riser svalna ... i typ 30 minuter. Under tiden finns gott om tid att förbereda allt till "Maki:n". Denna gången valde jag att ha följande innehåll;
Bas i alla; Gurka, morot, avokado. Därefter; Tonfisk, crab-stick, kräftstjärtar. Här fungerar det bra att bland som man vill. Kanske vill man bara gurka, avokado och tonfisk i .... man får testa sig fram! :0) Hacka allt i så långa stänger som möjligt, helst ganska tunna.
Vidare så behöver man Seaweed-plattor (sushi nori) och en "matta" att rulla med! --> Det finns att köpa i vanlig mataffär, liksom allt annat! Dags att rulla! ... Se & Lär! :0) Det gäller att "Packa" hårt ´å rulla så att rullen blir hård. Jag brukar även ha en skål vatten bredvid, för att blöta ner norin, så den blir lättare att rulla!
Denna söndag gjorde jag 6 rullar med olika innehåll, detta räckte lagom till 3 personer, då jag även kokte extra ris som vi åt till crab-stick, kräftstjärtar, gurka och morötter som blev över efter rullarna. Till detta hade jag även vanliga tillbehör till sushi; japansk soya, ingefära på burk, wasabi-paste, teriyaki-sås och Wasabinötter! Smakligt käk ;0)
Måste tyvärr kila nu, studier kallar, men ett kompleterande inlägg med kvällens diskutioner och tokigheter kommer inom kort! + Även, såklart, recept på kvällens efterrätt --> Avokadoglass m. citronmeliss! ;0) Yummie.
Ha en strålande dag - Det ska jag ha! ;0)
Varma kramar, Dophy
På söndagskvällen höll vi till hos mej på Bolmens 17. "Vi" denna söndag utgjordes av Moe, Joe & Soe ... den fjärde tösabiten flydde i torsdags upp till Carlstown där hon på kvällen fick sitta själv och bara längta ner till Strawtown ... Naw stackare! Vi saknade dej också! ;0) (Hehe), men nu blev det ju dock mer käk till oss glupska skönheter!
Att rulla Maki-sushi är lite som att pyssla, ´å det gillar jag! Det är skoj, då man får vara lite kreativ och händig ... testa du me! Inte alls svårt, faktiskt! Börja med att koka antingen "sushiris" eller vanligt grötris (det fungerar minst lika bra), enligt anvisning på paketet. Blanda lika del risvinäger m. socker och häll över riset och rör runt. Låt sedan riser svalna ... i typ 30 minuter. Under tiden finns gott om tid att förbereda allt till "Maki:n". Denna gången valde jag att ha följande innehåll;
Bas i alla; Gurka, morot, avokado. Därefter; Tonfisk, crab-stick, kräftstjärtar. Här fungerar det bra att bland som man vill. Kanske vill man bara gurka, avokado och tonfisk i .... man får testa sig fram! :0) Hacka allt i så långa stänger som möjligt, helst ganska tunna.
Vidare så behöver man Seaweed-plattor (sushi nori) och en "matta" att rulla med! --> Det finns att köpa i vanlig mataffär, liksom allt annat! Dags att rulla! ... Se & Lär! :0) Det gäller att "Packa" hårt ´å rulla så att rullen blir hård. Jag brukar även ha en skål vatten bredvid, för att blöta ner norin, så den blir lättare att rulla!
Denna söndag gjorde jag 6 rullar med olika innehåll, detta räckte lagom till 3 personer, då jag även kokte extra ris som vi åt till crab-stick, kräftstjärtar, gurka och morötter som blev över efter rullarna. Till detta hade jag även vanliga tillbehör till sushi; japansk soya, ingefära på burk, wasabi-paste, teriyaki-sås och Wasabinötter! Smakligt käk ;0)
Måste tyvärr kila nu, studier kallar, men ett kompleterande inlägg med kvällens diskutioner och tokigheter kommer inom kort! + Även, såklart, recept på kvällens efterrätt --> Avokadoglass m. citronmeliss! ;0) Yummie.
Ha en strålande dag - Det ska jag ha! ;0)
Varma kramar, Dophy
Kommentarer
Postat av: sofia
mmmumsigt värre, synd man misasde det:(
Postat av: Diana
Fin blogg du har! =)Snygg design! Ska vi prenumerera på varandras via bloggkoll? =) Kika gärna in på min, tävling pågår!! :D Kram!
Postat av: johanna
världsklass
Postat av: Sensei Wallentin
Hakerioto mitti va kassa e tongo. Shene roo vin ga hakarito eshente re pe? :P
Postat av: Anonym
Carlstown, Strawtown.. Ha ha, det var skojigt! Och du, Syrran, varför har du aldrig gjort maki åt mig??? Dags nästa helg, månne? Kram till alla tösabitar! /Pillan (Soe's syster)
Trackback