utmattad söndag



Efter en hård natt på kåren å efter en hård vecka med massa nollning e det åter dags att ta upp söndagsmiddan! 310:ans tur denna gång! Helt totaly wasted å allmänt flummiga även denna söndag!

Va kan va bättre än bakis mat a la bolma då? Tell me!!!!



Tunnbrödsrulle med diverse tillbehör:

Korv ( vilken korv som behagas, vi hade skinnfira grillare)

Tunnbröd

Gurkmajonäs

Tomat

Sallad

Mangosås

Potatismos

Senap

Ketchup


Stek korvarna i ett järn så d blir solbruna. Koka upp vatten å häll sen i potaismospulvret å rör runt till det blir tjockt. Det e allt som behövs göras. Resten fixar du själv ihop i din rulle hur du vill ha det!



                        

Choklad fondue:

Choklad (valfri smak/sort)

Ananas

Päron

Nektarin

Banan

Smält chokladen under ett värmeljus i en chokladfondue. När chokladen e smält e det bara å börja doppa ngn av frukterna! Självklart kan man ha vad för ngn som helt å doppa! Bra å välja  vraka!



                             




Ballade ut totalt även denna söndag!!!! Har hela hus 17 hört oss ber vi så mkt om ursäkt! Men vi kan helt enkelt inte låta bli att asgarva å skrika! Helt oväntat kom vi in på väldigt mkt neger snack! Moe förklarade att hon inte skulle kunna tänka sig att ha sex med en neger...... vilket jag å fia inte alls förstod!!!! Hoppas att dophy e på vår sida. ( hon kunde tyvärr inte närvara denna afton då hon har fullt upp med flytt till en lägenhet lite längre bort i korridoren)

Fick även förklarat för mig att marlyn (om han nu stavar det såhär) manson har opererat bort två revben för att just kunna utföra en sak på sig själv! Ska inte gå in på detaljer!

Annars har denna söndag bestått av äppelpallning, kliande på armar, mage å rygg, cp-ryck, massa skit snack as usually!

Har iaf kommit på att mys e underskattat! Vi vill ha ngn att mysa med helt enkelt! Ngn som alltid finns där å som kommer när man behöver närhet!


Så kontaktannons efter mr mys........................



Ultimat kväll med diverse mat och catwalks. ... . .

Äntligen är vi samlade. Samuel. Kihl. Holm och Söder. Det känns faktiskt utomordentligt bra. Som jag(Kihl) har längtat. Vi hade mycket att berätta om sommarens bravader. Allt ifrån härliga sommarnätter, va nu det kan innebära ;) höhö, till saker man gjort för att dagarna ska gå. Delade meningar om hur vädret har varit. Kihl fick sin idé till dagens söndagsmiddag tidigare i sommar när hon var ute i skärgårn och det bjöds på middag. Just detta bjöds och det var kanongott:

Lyxburgare med honungsdoppad sallad.

8 skivor lövbiff, om man vill ha två bôrger´var.
400 g gorgonzola. Alternativt nån god mögglig blå ost(rekommenderar ej). Alternativt blåmöggelost.(rekommenderar). =)
4 ciabattabröd. (Lång version) om man vill ha två bôrger´.
Creme Fraiche
Tomater
Rödlök
Ruccolablad
Mango Chutney(viktigaste av allt)

Ruccolasallad
Solrosfrön
Tomater
Flytande Honung

How to do:

Stek lövbiffen förhoppningsvis i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg biffen av löv i en form. Skär gorgonzolan i bitar och lägg det på lövet. När det har gjorts på alla löv så viker du över ena sidan till den andra så du "bakar" in osten i lövet. Sätt sedan in formen med dessa godbitar på i ugnen på 200 grader. Låt stå där i ca 6:40-8:50 minuter.
Tvätta ur pannan av stek och lägg i ciabattan som du tidigare har skurit i 2 halvor och delat på. Allt som allt: 4 bitar av en ciabatta. Brynj den lite så den blir lite varm o go´.
Då börjar det närma sig slutet så ta ut löven ur ugnen och börja konstruera din bôrger. Här gör och gjorde vi alla olika. Förmodligen blir det lika gott hur man än gör. =)
Salladen är det ju bara att röra ihop och hälla lite flytande honung över. Gott blir det.





Ajskrim vidh fruts

Vaniljglass. Mandarin och grapeglass. Choklad och chiliglass.
Diverse frukt.

(.) (.) (.) (.) (.) (.) (.) (.) (.) (.) (.) (.) (.) (.) (.) (.) (.) (.) (.) (.) (.) (.) (.) (.)
(Det här skulle likna en avskärmare mellan recepten och det nedan men kom på att det ser ut bröst, men det gôr väl inget eftersom både Kihl, Samuel, Söder och Holm faktiskt har sådana. Ja faktiskt Samuel också. Coolt.)

Maten var då färdigäten och Söder och Samuel la sig raklånga på golvet och krampade för att magen var för fylld. Ett tips från kihlcoachen var: Ät inte så mycket då! då Kihl får som svar i kör: "DET ÄR INTE DET. Jag kan äta lite och få ont också". Låter inge bra det där. Kanske något farbror dôktorn får ta sig en titt på. Inte bra att få ont när man precis har njutit sig igenom en god måltid hörni.

Datorn stog framme och Kihl skulle visa lite kort och filmer på hennes sommarminnen. Bla midsommar då norsk fylla skulle köras. Kul o se när folk ramlar. Sen kom musiken igång och nåt hade gått snett. På Moas "sommar-08"-lista så låg Hanson med Mmbop. Vet inte riktigt om det var 2008. Men men. Vi började massera varandra och sen när refrängerna kom så slängde vi runt varandra som aldrig förr.

Sen fick Söder och Kihl lite myror i brallan och fick en superidé. Eftersom Kihl nu har kört in sängen i garderoben så finns ju världens ytor till att gå catwalk. Perfekt. Så till musiken gick vi spektakulärt snyggt på golvet med diverse saker i handtaget. Publik denna gång var Samuel och Holm. Det var glasögon. Sopborstar. Halsband. Bolldiadem. Linjaler. Vi var helt enkelt sakletare på Kihls skrivbord. Mycket bra. Sen var det träningspasset över och det var dags för sängen.




STORT tack för denna kväll flickor, töser, damer, kvinnor, tanter, kärringar, tjejer, snäckor, smultron små. / Kihl


Kycklingpaj

Hej alla matglada studenter!
Idag är det måndagen den 11 augusti, 2008 ... alltså är jag en hel dag sen med inlägget om gårdagens mumsiga söndagsmiddag. Sorry, får la gottgöra det på något vis! =0)

Eftersom vi även går i tankar att marknadsföra denna fantastiska recept/ struntsnack sidan så tänker jag idag testa skriva lite mer formellt ... enjoy!
 
Kvällens käk bestod utav: KYCKLINGPAJ m. fetaostsallad och chilisås

Ingredienser
6 port 
1,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
125 g smör
0.75 dl créme fraiche

Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 bit purjolök, ca 300 g
1/2 tsk salt
1 röd paprika
1 gul paprika
2 dl paprika & chili créme fraiche
2 ägg
2 dl riven gratängost

And you do like this;
knåda ihop smör, mjöl och tillsätt därefter créme fraichen och knåda ytterligare. Tryck ut degen i en schysst pajform och låt den stå och svalna i ca. 20 min i kylen. Ugnen ska sättas på 200 grader.
Skär kycklingfilén i små bitar och stek dem i en panna, när kycklingen nästan är klar så puttar du i den hackade purjolöken så att den också blir lite fräst. Peppra och salta lite. Förgrädda pajdegen i ugnen i ca. 10 min. (efter att den svalnat i kylen ett tag.) Blanda kycklingen, hackad paprika, purjolöken, créme fraichen, ägg och hälften av gratängosten i en skål. Ta ut pajdegen efter ca. 10 och häll över resten av blandningen och fördela resten av osten på pajen --> In i ugnen ca. 35-40 min. Smaklig spis.







Servera med valfri grönsallad och med en enkel chilisås.

Sås:
Créme fraiche, lite chilisås och även sötsursås.
Ta vad du har i kylen, helt enkelt!

JÄTTEGÒ, faktiskt!

Puss ´å kram



Augustimiddag

Nu är även månaden Juli över och augusti med sina bravader ska ta sin början. Hur kan man bättre viga in den nya månaden om inte med en fantastisk middag på bolmens?! Det smakade bra och jag o Joe njöt som två små barn. Vi har båda haft en helg med alkohol och partajande med våra familjer så vi tyckte det var skönt att återigen träffas och prata av oss och käka gott. Idag bjöds det på

Hamburgare med "potatischips"
Man behöver ca 250 gram köttfärs som du plattar ut till antingen två stora burgare eller till fyra lite mindre. Sen så bara saltar du o pepprar dom och sen ner i pannan med lite smör. Sen så kan du ha all slags egen fyllning till burgarna men jag hade sallad, tomat, gurka, dressing och ketchup. Som tillbehör så blev det egengjorda potatischips som jag kallar de för, jag har en sån där tv-shop kitchen wizard plus hemma nämligen som kan göra mycket fina saker med rotfrukter. Så jag gjorde potatischips som jag gräddade i ugnen på 225 grader i 30 minuter i mitten. Det var middagen det och den serverades med citronvatten.

      

Efterrätten bestod av
citron/lakrits glass med en härlig fruktsallad

frukten som var i salladen var äpple, banan, apelsin, mango och galiamelon. Självklart är det också eget val av frukter, men det var en god blandning ska jag säga. Till det köpte jag en citron/lakritsglass som var helt fantastiskt radikal. Jättegod var den.  "Smaka måltid"(i helgen var jag på thairestaurang och det sa servitrisen åt oss)

   

När vi åt efterrätt tittade vi självklart på två avsnitt av Greys Anatomy som bara blir mer och mer spännande. Hur ska det gå mellan Dr.Burke och Christina,hur länge ska tystnaden pågå? och ska Callie lyckas få tillbaka sin George? Ja det lär vi få svar på inom en snar framtid. En annan sak som också alltid kommer på tal är dialekter och idag har både jag o johanna lärt oss något nytt, jag kallar det korsdrag och hon tvärdrag! Frågan är vad säger ni? Skriv gärna in och berätta, det gillas;)

Varje dag för med sig nya upplevelser och ny kunskap, så ät mat så ni orkar med dagen, glöm inte det.


carpe diem    ciao!

RSS 2.0