Kycklingpaj
Hej alla matglada studenter!
Idag är det måndagen den 11 augusti, 2008 ... alltså är jag en hel dag sen med inlägget om gårdagens mumsiga söndagsmiddag. Sorry, får la gottgöra det på något vis! =0)
Eftersom vi även går i tankar att marknadsföra denna fantastiska recept/ struntsnack sidan så tänker jag idag testa skriva lite mer formellt ... enjoy!
Kvällens käk bestod utav: KYCKLINGPAJ m. fetaostsallad och chilisås
Ingredienser
6 port
1,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
125 g smör
0.75 dl créme fraiche
Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 bit purjolök, ca 300 g
1/2 tsk salt
1 röd paprika
1 gul paprika
2 dl paprika & chili créme fraiche
2 ägg
2 dl riven gratängost
And you do like this;
knåda ihop smör, mjöl och tillsätt därefter créme fraichen och knåda ytterligare. Tryck ut degen i en schysst pajform och låt den stå och svalna i ca. 20 min i kylen. Ugnen ska sättas på 200 grader.
Skär kycklingfilén i små bitar och stek dem i en panna, när kycklingen nästan är klar så puttar du i den hackade purjolöken så att den också blir lite fräst. Peppra och salta lite. Förgrädda pajdegen i ugnen i ca. 10 min. (efter att den svalnat i kylen ett tag.) Blanda kycklingen, hackad paprika, purjolöken, créme fraichen, ägg och hälften av gratängosten i en skål. Ta ut pajdegen efter ca. 10 och häll över resten av blandningen och fördela resten av osten på pajen --> In i ugnen ca. 35-40 min. Smaklig spis.
Servera med valfri grönsallad och med en enkel chilisås.
Sås:
Créme fraiche, lite chilisås och även sötsursås.
Ta vad du har i kylen, helt enkelt!
JÄTTEGÒ, faktiskt!
Puss ´å kram
hihi! ska dock tilläggas att jag som ej käkar kyckling fick specialare a la dophy! å den va dööö gooo!