URSÄKTA RÖRAN


Så va det åter dags för söndagsmiddag! Denna gången i flyttröran på kristoffersgatan, sista gången ever i denna lilla takvåning! Hädanefter kommer alla söndagsmiddagar intas på bolmens då även fia kommer sätta sitt bo där!

Som vanligt började vi direkt med världens skrattanfall då både lillkaj å lillkajsa kom på tal! Massa struntprat från gårdagskvällens bravader............. Denna söndagen bjöds det på köttfärspaj å en sallad å efter en stund pallade vi även med negerbollar (geicha kulor) å glass. Grymt gott! Negerballz har inte satt sina spår i våra munnar sen 7 årsålder nä man gick på kalas!


Ingredienser

6 port

2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Arla Köket Kesella kvarg, lätt

Fyllning:
500 g köttfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
smör
3/4 dl tomatpuré
1 dl hackad persilja
150 g Arla Köket riven Kvibille Svecia
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 paket bacon


Till servering:
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche franska örter

ananas

Gör så här


Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt vila i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lök tillsammans i smör i en stekpanna några min. Ta pannan från värmen. Rör ner tomatpuré, persilja, 2 dl ost, salt och peppar. Häll färsen i pajskalet. Klipp bacon över köttfärsen. Strö resten av osten över. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med crème fraiche och sallad.



Ingredienser
Portioner: 30

100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt starkt kaffe
pärlsocker eller annan garnering


Gör så här
Smält smöret och låt puttra en kort stund.

Rör ihop socker, kakao, havregryn, kaffe och smöret. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme.

Forma bollar. Rulla i pärlsocker (gärna mångfärgat), kokos eller annan garnering.



Även denna söndag intog vi bolmens studsmatta! Alla visade sina skills! Dophy va som vanligt bäst! Hihi

Sen när vi kom hem för att käka våra geichakulor så fick alla världens å då menar jag världens skrattanfall! För vad*? Dont ask me! Det gick iaf inte att sluta!

Summa sumarum: lillkaj på en tjej blir lillkajsa, sofia har en klitoris i magen, moa tycker snoppar e fina,  landet där det e billigast nötkött är ko rea (korea)........

Vi har verkligen pratat i kväll om att vi ska börja prata om blommor å sånt ist för massa som kan associeras till sex hela tiden men vi kom fram till att det inte funkar! Hur mkt blommer vi än kommer snacka om så kommer vi ändå in på sex!

Denna kvällen avslutas med stön från moa.....................



                       


"Det va roligt att hoppa!" - Moa.

Mm, fy tusan va skoj det var att hoppa. Riktigt skoj att leka lite och att få lov ´å bete sig som 12 igen. Förra veckan ploppade en trampolin upp på baksidan av Bolmens ... vems den är vet vi inte, men WE LIKE. Så dagens söndagsmiddag har fått mixas rejält i magen!

Som avslutning på v. 16 och en helt UNDERBART bra helg, så var det idag dags att avnjuta middagen på Bolmens 17 och på menyn fanns följande;


Kall pastasallad m. rosmarinbiffar och tzatziki. + Fruktsallad m. glass och honung.


- Valfri pasta m. wokgrönsaker (båda kallt efter kok ´å liten stund i pannan) +:a svarta oliver och rödlök på det.
- Tzatziki! Välj på egentillverkning eller pås- tzatziki. (obs; mkt vitlök)

- `Å sist; ...

BIFFARNA

Bra idé att börja stycka kossan eller oxen, eller vad du nu är sugen på ... eller nä, den delen kanske vi kan skippa! Börjar på studentnivå med färdigmalt! ;0)

1 bit mörkt bröd (valfritt gott, men mjukt) smulas ner ´å blandas med en skvätt mjölk. Där efter slänger du i en liten finhackad rööölök ´å för högre svårighetsgrad ½+½ kläckt ägg. Därefter tillsätter du 500g av kossan (eller oxen?!) ´å börjar röra rundor. Ös i ganska mycket torr rosmarin + salt ´å peppar efter personlig smak (eller pojk/flick-vännens). Sådär; Nu är de råa biffarna klara, men hett tips är att ge dem en omgång i pannan också! Lycka till!

              

    


Vårmiddag

Aaah äntligen känns det som om våren är här
med allt vad den innebär.
Maten fanns idag i överflöd
den var både gul, grön och röd.
Middagen avnjöts i en 30 kvadratare på en fjärde våning på Engelbrektsgatan
och shit vad den var god, satan!
En hedersgäst från skåne var också här och var social
det var allas våran "ibbe" med världens fräckaste sjal.
Nu ska ni få veta vad som åkte ner i våra svullna magar
läs, njut och ta till er allt ni behagar!

Tacos/nachos/tortillas (vad ni än vill kalla det)

500 gr köttfärs
1 påse tacokrydda  } fräs köttfärsen och blanda i kryddan plus så mycket vatten som det står på påsen
2 avocado
1 dl kesella eller creme fraiche
1 påse guacamolemix                     } mosa avocadosarna och blanda i kesella/fraiche plus mixen till en go dip
1 burk salsa sås medium (eller vilken styrka man vill ha)
tomater
gurka
ananas
äpple
salladsblad
majs
riven ost
paprika
creme fraiche
nachochips cheese och chili (återigen får man såklart helt själv välja smak på dessa också, men de här är ju godast)
tortillabröd

Mmm detta var det som fanns på vårat goda bord idag och till dryck fanns en fläderdricka! Eftersom att denna rätt är ganska så känd så bestämde jag mig för att inte helt ingående förklara hur man gör, sa bara det viktigaste, för jag tycker att detta ska man få göra helt på sitt vis. Själcklart byggdes 4 månadersmagen på med en utsökt efterrätt också, ingen söndagsmiddag utan en sådan!

Efterrätt: Ssmulpaj a la hallon

1½ dl vetemjöl
1½ dl fiberhavregryn
2-3 msk socker
100 gram smält margarin/smör
hallon efter eget behag

Blanda ihop alla ingredienser förutom hallonen till en pajdeg, kleta ut den i en form, häll över hallonen, sen skjuts in i ugnen med härligheterna bara i mitten i 20-25 minuter 225grader. Sen är det bara att avnjuta med en go glass, eller för den som vill vaniljsås, eller inget alls, allt går lika bra.

Sen så har vi som vanligt alltid lika skoj på våra middagar, allt och ingenting kommer fram och det är alltid lika kul. Idag funderade vi på hur en kille lyckades få en orgasm bara av att sitta och skaka på kroppen, han måste ha haft en jäkla bra fantasi eller nåt i den stilen. Usch, usch säger ju jag som är strikt kristen, men alla andra satt där med hakorna längs med golvet dreglandes. Sen så hade vi en slickande vän på besök, en go zlatan som slickade alla oss både före, under och efter middagen, som en slags process skulle man kunna säga. Och för alla som nu antagligen också sitter med hakorna för långt ner, så menade jag att han slickade oss på diverse fingrar, händer och ben, inget annat...eller historien säger inte mer. 

Slutligen koms det fram till att i höst, då ska det plockas svamp i skogen. Tur att vi hade Moa the woodexpert med oss, för johanna sa att vi kanske kunde ta en tripp till Galgberget för att leta svamp. Men då menade Moaexperten på att det var nog inte den mest ultimata skogen för svampplockning, för hon är ju en sån expert, hihi.

Nej, men hoppas detta ska smaka de flesta munnar och sinnen så höres vi en annan gång! Kom också på att jag måste hälsa en ny svensk medborgare välkommen- Kjetil Hagen är numera ofriviligt svensk, hehe, han vet inte hur det gick till, men på nåt konstigt vänster är han nu iaf svensk. Vi gillar det åtminstone, som ny medborgare önskar vi på söndagsmiddagen dig all lycka:D

pussar!                      
                                                           

Söndagsmiddag i solnedgången.

Denna kväll serverades middag i Bolmens 15:s takvåning( många takvåningar bland dessa flickor).
Johanna kom direkt med tåget hemifrån. Tänka sig vad man offrar för dessa goda söndagsmiddagar. =) 4 hungriga jäntor med olika dagsaktiviteter bakom oss satte oss strax till bords. Idag blev det lite gris med asiatisk touch och smått och gott från grönsakslandet. Mer i detalj såhär:

Varmt:
500 gr fläskfilé
3 dl creme fraiche
1 påse Santa Maria Lime Wok Spicy Mix
1 grön paprika
400 gr spagetti

Kallt:
Babysallad
Gurka
Tomat
Morot
Oliver
Fetaost
Squash

Efterrätt:
Moas egna experimentkaka
Glass

* Stek på fläskfilén så den får lite färg.
* Blanda creme fraichen och kryddorna i en kastrull och värm på.
* Lägg fläskfilén i en form och häll därefter på din färdigblandade sås över.
* Sätt in i ugnen på 200 grader och låt stå i 10-15 min.
* Under tiden kan du ha satt på spagettin och gjort iordning salladen.

Moas experimentiella sockerkaka kan man göra såhär:
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
50 g margarin
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kakao
2 mosade bananer
2 msk linfrö
4 msk solrosfrön
1 tsk bakpulver

* Baka som en vanlig sockerkaka och häll i de övriga ingredienserna. Sätt in i ugnen på 35-40 min på 175 c.




Solnedgång.
Dopceremoni. Vår nya vän Kaj. Jobbigt att vara liten. Hundkoll. 1 stol, 2 pallar och en resväska. Manekäng. Dumpa honom, han vill faktiskt inte ha dig-boken.



Appropå hundar så fann vi några väldigt söta på nätet:


  • Den första hette Nils-Åke och bidrog till kvällens "Skrattar-så-jag-inte-kan-andas-upplevelse"
  • Den andra hette Åke och bidrog till kvällens: Nawwwwwww, söööööööt.
  • Den tredje hette Ceasar och bidrog till kvällens förvåning: Vad har han sprungit in i?
Inte nog med att mopsar är väldigt söta dogs. Nu ska man tydligen döpa dom till Åke också. =)


söndagsmiddag åter igen

Söndagsmiddag på kristoffersgatan!!


Så va det dags att ta upp söndagsmiddagarna igen nu efter påsken!

Denna gången i takvåningen på kristoffersgatan 7!!

Efter en lång natt ute på stan å en timme fattigare måste det erkännas att vi e lite småsega idag!

Trots detta är en middag fixad! Denna söndagen består den av en pastasallad med crabsticks, mangosås å baguetter. Efter det en efterrätt som bestod av milkshake!

Absolut busenkelt att fixa så det e bara å sätta igång å koka hacka å klippa!


Pastasallad med crabstick

Ett salladshuvud

En påse babybladspenat

En paprika

Två tomater

Ett paket crabsticks

En burk kikärtor

En burk kidneybönor

En avokado

Ett paket fetaost

Pasta efter behov

Fyllisar (physalisfrukter)

Lite vinäger

Salladskrydda

Hacka i hopa allt i släng i det i en passande stor skål!


Mangosås

En påse santamaria mango/chili pulver

En burk creme fraiche

Blanda runt med sked

Till det värm icas grova baguetter!


Milkshake

Glass i stora lass

Lite mjölk

En banan

Lite chokladsås

Mixa allt i en mixer....ägs ingen mixer blir det jobbit!

Slå upp i stora glas å servera!


Middagen idag kan som vanligt summeras med massa sexsnack, snack från gårdagens fest å massa annat! Sofia förklarade innebörden med pappa pilla mamma (pappiliamamma, som betyder bröstvårta på latin) för Moa som satt som ett frågetecken!

Moa kom på det brillianta namnet på käket ikväll, pasta a la bönfis. Ett annat stort ämne ikväll va kyssar! vi snackade den perfekta kyssen å hur kyssen inte ska vara! Så alla killar: lär er kyssas!

Sophie har fortsatt på sitt saggande (saggisaggi).  

Frågar man hur en kille mår kan han svara jo da det hänger å dinglar, en tjej kan svara: jo tack antingen e det torrt eller vått!

Det va allt från denna söndagen....... Det ballar alltid ut! Bara att lära sej!

          


RSS 2.0