Vårmiddag

Aaah äntligen känns det som om våren är här
med allt vad den innebär.
Maten fanns idag i överflöd
den var både gul, grön och röd.
Middagen avnjöts i en 30 kvadratare på en fjärde våning på Engelbrektsgatan
och shit vad den var god, satan!
En hedersgäst från skåne var också här och var social
det var allas våran "ibbe" med världens fräckaste sjal.
Nu ska ni få veta vad som åkte ner i våra svullna magar
läs, njut och ta till er allt ni behagar!

Tacos/nachos/tortillas (vad ni än vill kalla det)

500 gr köttfärs
1 påse tacokrydda  } fräs köttfärsen och blanda i kryddan plus så mycket vatten som det står på påsen
2 avocado
1 dl kesella eller creme fraiche
1 påse guacamolemix                     } mosa avocadosarna och blanda i kesella/fraiche plus mixen till en go dip
1 burk salsa sås medium (eller vilken styrka man vill ha)
tomater
gurka
ananas
äpple
salladsblad
majs
riven ost
paprika
creme fraiche
nachochips cheese och chili (återigen får man såklart helt själv välja smak på dessa också, men de här är ju godast)
tortillabröd

Mmm detta var det som fanns på vårat goda bord idag och till dryck fanns en fläderdricka! Eftersom att denna rätt är ganska så känd så bestämde jag mig för att inte helt ingående förklara hur man gör, sa bara det viktigaste, för jag tycker att detta ska man få göra helt på sitt vis. Själcklart byggdes 4 månadersmagen på med en utsökt efterrätt också, ingen söndagsmiddag utan en sådan!

Efterrätt: Ssmulpaj a la hallon

1½ dl vetemjöl
1½ dl fiberhavregryn
2-3 msk socker
100 gram smält margarin/smör
hallon efter eget behag

Blanda ihop alla ingredienser förutom hallonen till en pajdeg, kleta ut den i en form, häll över hallonen, sen skjuts in i ugnen med härligheterna bara i mitten i 20-25 minuter 225grader. Sen är det bara att avnjuta med en go glass, eller för den som vill vaniljsås, eller inget alls, allt går lika bra.

Sen så har vi som vanligt alltid lika skoj på våra middagar, allt och ingenting kommer fram och det är alltid lika kul. Idag funderade vi på hur en kille lyckades få en orgasm bara av att sitta och skaka på kroppen, han måste ha haft en jäkla bra fantasi eller nåt i den stilen. Usch, usch säger ju jag som är strikt kristen, men alla andra satt där med hakorna längs med golvet dreglandes. Sen så hade vi en slickande vän på besök, en go zlatan som slickade alla oss både före, under och efter middagen, som en slags process skulle man kunna säga. Och för alla som nu antagligen också sitter med hakorna för långt ner, så menade jag att han slickade oss på diverse fingrar, händer och ben, inget annat...eller historien säger inte mer. 

Slutligen koms det fram till att i höst, då ska det plockas svamp i skogen. Tur att vi hade Moa the woodexpert med oss, för johanna sa att vi kanske kunde ta en tripp till Galgberget för att leta svamp. Men då menade Moaexperten på att det var nog inte den mest ultimata skogen för svampplockning, för hon är ju en sån expert, hihi.

Nej, men hoppas detta ska smaka de flesta munnar och sinnen så höres vi en annan gång! Kom också på att jag måste hälsa en ny svensk medborgare välkommen- Kjetil Hagen är numera ofriviligt svensk, hehe, han vet inte hur det gick till, men på nåt konstigt vänster är han nu iaf svensk. Vi gillar det åtminstone, som ny medborgare önskar vi på söndagsmiddagen dig all lycka:D

pussar!                      
                                                           

Kommentarer
Postat av: Dophy

Bra där fia! Du lyckades få oss att rulla hem ännu en söndag!=0) `Å shit, va fin bild på Ibbe!

2008-04-13 @ 22:33:03
Postat av: Dophy

Bra där fia! Du lyckades få oss att rulla hem ännu en söndag!=0) `Å shit, va fin bild på Ibbe!

2008-04-13 @ 22:33:33
Postat av: johanna

men herreguuud! ibbe visar ju alles på bilden med moa! for gadh sake!

2008-04-14 @ 20:31:10
URL: http://johannasamulesson.blogg.se
Postat av: sofia

du menar lillsnorren;) hihi

2008-04-14 @ 23:23:11
Postat av: johanna

lillkaj

2008-04-15 @ 09:04:44
URL: http://johannasamulesson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0