Gourmetmiddag a la ananas
En middag i ananasens tecken!
Det hela började redan på lördagen då jag efter några glas vin råkade lova resten av söndagsgänget att jag skulle bjuda på aptitretare innan middagen. När jag sen vaknade upp på söndagen kom jag på vad jag lovat, och det kan jag säga er, att säger man något sånt till middagsgästerna så får man hålla vad man lovar. Så det var bara att komma på något. Som tur är, är jag inte helt bakom flötet så jag kom ganska direkt på vad jag skulle bjuda på. Så jag åkte iväg till maxi för att inhandla alla smarriga ingredienser.
Aptitretare: Minicroustades med lyxskagenröra
Bara att köpa färdiga små minicroustades och en skagenröra, behöver inte vara av lyxsort, men jag köpte det för att få den bästa smaken. Sen är det bara att fylla upp dem med skagenröra precis innan gästerna kommer, för annars kan de bli mjuka och obehagliga.
Varmrätt: Fläskkotlett med ananas och ädelost
Ingredienser för 4 pers
4 fläskkotetter
4 skivor ananas
2 färska tomater
salt o peppar
Så här enkelt är det: Sätt ugnen på 250 grader. Låt ananasringarna rinna av. Stek kotletterna i pannan och krydda de med salt o peppar. Lägg sen över koteltterna i en ugnsfast form.Lägg på ananasringarna och täck med massa ädelost. Gratinera detta mitt i ugnen i ca 10 minuter. Lägg sedan på tomatskivor på köttet och gratinera i ytterligare 5 minuter. Servera detta med ris. Bra om du kanske börjat med riset innan köttet är klart, så det blir bra timing. En stor grönsalald till bjöds det också på och det var inte fel.
Under middagen pratades det om Min och Moas utekväll igår då vi träffade diverse folk. Två präster till exempel som vi lovade att vi skulle gå på både gudstjänst och nattvard. Jag gav ju såklart ut mitt riktiga nummer till pojkarna, plus ett kort som de tog med mobilen, medan Moa hann tänka till och gav ut ett påhittat. Sånt hinner jag aldrig göra, eller så är jag för ärlig. haha. Men vi får väl se om de hör av sig. Sen var det som vanligt allt snack om kärlek och mys som vi saknar och vill ha. Vi ska komma på ett sätt, snart kanske det kommer upp något på bloggen, för vi är ju fyra helt underbara singlar. Det kan inte bli bättre än unga kvinnor som har sinne för humor och gudomligt duktiga på mat. Vad mer kan en man begära?
Sen efter att vi tittat lite på ensam mamma söker, som hade premiär igår, så blev de sugna på ananasefterrätt.
så jag tog fram min Amerikanska Ananaskaka
Ingredienser till smeten:
2 ägg
2 ½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
50 g smält smör
2 dl mjölk
Till garnering:
1 ½ dl farinsocker
3 msk smör
5 ananasringar
Gör så här sen: Sätt ugnen på 175 grader. Börja med garneringen och smält smör och farinsocker i en stekpanna. Häll över i en smord form(en springform är perfekt). Lägg sen på ananasringar. Sen gör du smeten: Vispa ägg och socker och blanda ner mjöl och bakpulver. Rör sedan ner salt, smör och mjölk. Rör om till en jämn smet. Häll smeten över ananasen och grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Ta ut den(ganska självklart, men bra att skriva ändå).
Sen låter du den svalna en stund innan du vänder på den så att botten blir toppen eftersom att den är full med ananas. Gottt. Den var supergod och mina gäster fomligen åt som gamar.
Kvällen avrundades hyfsat tidigt för det var tenta dagen efter och alla var lite slitna. Men vi höll alla emd om att det var en riktig gourmetmiddag idag, och det måste man bjuda sina vänner på ibland.
Haha var också tvungen att ta kort på min fina gurka som jag köpte:
Ha en bra vecka på återseende/ ananasfia
Det hela började redan på lördagen då jag efter några glas vin råkade lova resten av söndagsgänget att jag skulle bjuda på aptitretare innan middagen. När jag sen vaknade upp på söndagen kom jag på vad jag lovat, och det kan jag säga er, att säger man något sånt till middagsgästerna så får man hålla vad man lovar. Så det var bara att komma på något. Som tur är, är jag inte helt bakom flötet så jag kom ganska direkt på vad jag skulle bjuda på. Så jag åkte iväg till maxi för att inhandla alla smarriga ingredienser.
Aptitretare: Minicroustades med lyxskagenröra
Bara att köpa färdiga små minicroustades och en skagenröra, behöver inte vara av lyxsort, men jag köpte det för att få den bästa smaken. Sen är det bara att fylla upp dem med skagenröra precis innan gästerna kommer, för annars kan de bli mjuka och obehagliga.
Varmrätt: Fläskkotlett med ananas och ädelost
Ingredienser för 4 pers
4 fläskkotetter
4 skivor ananas
2 färska tomater
salt o peppar
Så här enkelt är det: Sätt ugnen på 250 grader. Låt ananasringarna rinna av. Stek kotletterna i pannan och krydda de med salt o peppar. Lägg sen över koteltterna i en ugnsfast form.Lägg på ananasringarna och täck med massa ädelost. Gratinera detta mitt i ugnen i ca 10 minuter. Lägg sedan på tomatskivor på köttet och gratinera i ytterligare 5 minuter. Servera detta med ris. Bra om du kanske börjat med riset innan köttet är klart, så det blir bra timing. En stor grönsalald till bjöds det också på och det var inte fel.
Under middagen pratades det om Min och Moas utekväll igår då vi träffade diverse folk. Två präster till exempel som vi lovade att vi skulle gå på både gudstjänst och nattvard. Jag gav ju såklart ut mitt riktiga nummer till pojkarna, plus ett kort som de tog med mobilen, medan Moa hann tänka till och gav ut ett påhittat. Sånt hinner jag aldrig göra, eller så är jag för ärlig. haha. Men vi får väl se om de hör av sig. Sen var det som vanligt allt snack om kärlek och mys som vi saknar och vill ha. Vi ska komma på ett sätt, snart kanske det kommer upp något på bloggen, för vi är ju fyra helt underbara singlar. Det kan inte bli bättre än unga kvinnor som har sinne för humor och gudomligt duktiga på mat. Vad mer kan en man begära?
Sen efter att vi tittat lite på ensam mamma söker, som hade premiär igår, så blev de sugna på ananasefterrätt.
så jag tog fram min Amerikanska Ananaskaka
Ingredienser till smeten:
2 ägg
2 ½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
50 g smält smör
2 dl mjölk
Till garnering:
1 ½ dl farinsocker
3 msk smör
5 ananasringar
Gör så här sen: Sätt ugnen på 175 grader. Börja med garneringen och smält smör och farinsocker i en stekpanna. Häll över i en smord form(en springform är perfekt). Lägg sen på ananasringar. Sen gör du smeten: Vispa ägg och socker och blanda ner mjöl och bakpulver. Rör sedan ner salt, smör och mjölk. Rör om till en jämn smet. Häll smeten över ananasen och grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Ta ut den(ganska självklart, men bra att skriva ändå).
Sen låter du den svalna en stund innan du vänder på den så att botten blir toppen eftersom att den är full med ananas. Gottt. Den var supergod och mina gäster fomligen åt som gamar.
Kvällen avrundades hyfsat tidigt för det var tenta dagen efter och alla var lite slitna. Men vi höll alla emd om att det var en riktig gourmetmiddag idag, och det måste man bjuda sina vänner på ibland.
Haha var också tvungen att ta kort på min fina gurka som jag köpte:
Ha en bra vecka på återseende/ ananasfia
Kommentarer
Postat av: johanna
gurkan ser ut som en dildo!=) ganska så nice! tck för en toppen gooooooooooooooo middag å mass aunderbart snack som vanligt!=)
Postat av: Moe
Haha på lilla bilden ser det ut som om gurkan e redo för en svängom. Med kådis o allt. =) Suuuuupergott Fisen. Det här ska jag göra nån dag. Riktigt bra.
Postat av: Dophy
Gillar ju gurkan! =0) Jummie
Trackback