Avdankad söndagsmiddag
Efter en chill dag med massa lapning av sol slog vi oss ner runt mitt barbord hungriga som aldrig förr. En ovanligt tyst måltid som inte gav ett enda skrattanfall. Men det avr väl antagligen för att det var så himmelskt gott...eller? mm buh!
Det bjöds på Grönsakslåda och vaniljfras med banan!
Det bjöds på Grönsakslåda och vaniljfras med banan!
Grönsakslåda 4port
1 zuccini eller squash
1 röd paprika
2 röda lökar
1 klyfta vitlök
2 tomater
1 pkt fetaost (200g)
2 msk oregano, torkad
2 msk olivolja
sätt ugnen på 225 grader
Skär grönsakerna i ganska stora bitar. Stek zuccini/squash, paprika, lök och vitlök i olivolja tills de mjuknar och löken blir glansig. Salta och peppra. Lägg allt i en ugnsfast form och fördela över tomaterna. Smula över fetasoten samt oregano, flingsalt och lite nymald svartpeppar.
Gratinera i ugn i 225 grader i ca 15 minuter tills osten fått fin färg.
Vanlijfras med banan 4 port
2 dl havregryn
2 msk smör
1 msk farinsocker
2 ½ dl kelda vanlijsås
2 bananer
stek havregryn i smör i en stekpanna ca 2 min. Smaksätt med sockret.
Vispa samtidigt (eller redan innan som jag gjorde) vaniljsåsen och skiva bananen. Varva havregryn, vaniljsås och banan i stora glas. Servera direkt!
Och om detta var gott, jättegott. Sen kom vi på att det skulle vara gott med en stor köttbit till grönsakslådan, så blir det ännu mer matigt.
Idag är det en seg dag, så bloggen blir rätt tråkig och seg. Här kommer bilder på maten
seee ya next sundaaay! Vi saknade dig här Mooa! pussar
1 zuccini eller squash
1 röd paprika
2 röda lökar
1 klyfta vitlök
2 tomater
1 pkt fetaost (200g)
2 msk oregano, torkad
2 msk olivolja
sätt ugnen på 225 grader
Skär grönsakerna i ganska stora bitar. Stek zuccini/squash, paprika, lök och vitlök i olivolja tills de mjuknar och löken blir glansig. Salta och peppra. Lägg allt i en ugnsfast form och fördela över tomaterna. Smula över fetasoten samt oregano, flingsalt och lite nymald svartpeppar.
Gratinera i ugn i 225 grader i ca 15 minuter tills osten fått fin färg.
Vanlijfras med banan 4 port
2 dl havregryn
2 msk smör
1 msk farinsocker
2 ½ dl kelda vanlijsås
2 bananer
stek havregryn i smör i en stekpanna ca 2 min. Smaksätt med sockret.
Vispa samtidigt (eller redan innan som jag gjorde) vaniljsåsen och skiva bananen. Varva havregryn, vaniljsås och banan i stora glas. Servera direkt!
Och om detta var gott, jättegott. Sen kom vi på att det skulle vara gott med en stor köttbit till grönsakslådan, så blir det ännu mer matigt.
Idag är det en seg dag, så bloggen blir rätt tråkig och seg. Här kommer bilder på maten
seee ya next sundaaay! Vi saknade dig här Mooa! pussar
Kommentarer
Postat av: Dophy
Ruskigt gott!
Trackback