Summertimes

första söndagsmiddan på vårt första sommarlov här i halmstad!
efter en heldag ute på bolmen med sol å "chill" så va det dags att samlas i 310:an i hus 17!
bortfall med en denna söndag med! denna gång va det moe som va på stockholmstripp!
vi var alla tre mäkta överrens om att lördagen hade vatt top notch! partyt va på hög nivå den kvällen så igår va vi härligt sleeeeeetna!
mest fia ändå va?
inte ofta hon inte kan käka men igår tog det tvärstopp i lilla magen på henne! =)
vad bjöds det då på?
jo!


Fyllt fransbröd med sallad till
och glass med kanel å krossad choklad!

Fyllt fransbröd
2 fransbröd
1kg köttfärs
1 burk krossade tomater
1 purjolök
cafe de paris sås

stek upp köttfärsen å purjolöken!
tillsätt krossade tomater å krydda efter eget behag!
skär av locket på bröden å gröp ur innehållet å lägg det till sidan!
detta innehållet blandar du i köttfärsen när den puttrat klart!
fyll bröden med köttfärsfyllningen å koka upp cafe de paris såsen som du sen slår över köttfärsen!
in i ugnen 225 grader i ca 15 minuter!


         
         
Kanelglass

Ganska mkt vaniljglass, släng ner det i en blender å ös i en massa kanel
mixa runt ett bra tag till all kanel blandats runt!
häll över glassen i en ny burk å krossa choklad över! frys om på nytt!




ngt skvaller idag?????????? hmmm njae..... inte vad vi kom på! skulle det vatt ngt så e det hemligt denna gång!
nu väntar iaf en stek sommar här i halmstad...






"Moa, kan vi inte leka att du är störd?"

... Gott vá det, men ack så lat man kan vá !!!


Jo, ryktet stämmer, idag blev söndagsmiddagsgänget serverade Dr. Oetkers pizza m. sallad. Simpelt och gott, Faktiskt! Lika enkel blir kvällens blogginlägg. Detta måste göras för att avnjuta pizzan;

Cykla, gå, spring eller ja, varför inte ta en taxi, till MAXI. Vandra förbi blomavdelningen, leksakerna, kläderna och gena genom frukt och grönt (ev. inhandla salladstillbehör), direkt till frysdiskarna. Grabba valfri pizza och fortsätt mot kassan. Om pizzan ej ska käkas på direkten så föredras ytterligare ett besök i frysen. Hungrig? à Sätt ugnen å 225 grader (vänta och eventuellt fixa sallad), plocka då ut pizzan ur den lilla frysen, öppna förpackningen, riv av plasten och kasta in den i stenugnen! Efter cirkus 20, när osten smällt, är den klar att skiva upp i Turtles-bitar ´å käka! ;0)


Efterrätten var även den lika enkel, blandade bär m. riven vit choklad över à In i ugnen! Mumma!

Varför ta i så man spricker, när man kan ligga på sofflocket å´ njuta?


Rekommendation; Om du är ännu mer lat ´å inte ens orkar lyfta rumpan från soffan så ring;

035-21 12 89 och få den ända hem till dörren! --> http://www.pizza.nu/index.php?option=com_pizza&act=menu&restaurant_id=573


Till Bodyguard på 3:an mumsade vi även på godis fr. Maxi, vi äro små gottegrisar! =0)

              

"Man säger bääärs, inte beige" -Sofia

Denna söndag var vi hemma hos mammamango på Bolmens 15. Efter en lång dag ute på gräsmattan i solen var det dags för 4 hungriga magar att äta middag. Denna gång blev det Fisksoppa med saffran och lime. Väldigt gott tycker skribenten själv.
Hur mycket man ska ha av varje ingrediens är upp till var och en. Men i soppan fanns:

Laxfilé
Alaska Polackfilé
Crabstick
Potatis
Grön Paprika
Morötter
Lime
Saffran


Tillbehör:
Turkisk yoghurt med kryddor och SaffrAn. Lägg märke till betoningen i SaffrAnet.
Stekta brödbitar låter roligare än krutonger.
Små grisrosa skaldjur som jag tror kallas räkor.

Till efterrätt vispade Mosen till en liten chokladpudding som skulle ätas med vattenmelon.
5 dl mjölk till 2 påsar brullépulver. Gott Mums Åhh.



Vid bordet satt vi och granskade Moas fina fönster. Vissa kallar det konst, andra kallar det skadegörelse. En eller flera möss(tycker det låter sötare än en mås, flera måsar) har skitit ner hela fönstret och Moa drar sig från att ta bort det. Usch och Fy. Det bästa vi kunde göra var att dra ner persiennen litegrann. Men vad fick dom ens idén ifrån? Att skita ner Mosens fönster. Dom kunde ju åtminstone frågat först. Jaja nog om det.

När vi precis hade ätit klart började Sophie läsa en tidning som hon hade med sig. Hon började smått fnissa för sig själv och vi andra undrade förstås vad det var. Hon läser då upp en fråga som finns i "söndagstidningens extrabilagas fråga-lena-om-vad-du-vill-som-handlar-om-sex spalt. Då dök frågan upp:
Hur får jag rent analen? Då denna expert på ämnet svarar att lavemang fungerar men att det även finns vissa glidmedel som är gjorda just för analsex. Hon rekommenderade ändå att använda kondom då det alltid kan komma viss mängd, ja ni vet vad. haha nog om detta.

En sak som vi även har fått för oss att göra så fort vi träffas typ är att betona saker på en så konstigt sätt som möjligt. Så det snackade vi lite om denna gång med. Den mest välkända är väl Brocc Olin.

I och med att vi jäntor kommer från olika delar i landet så är även dialekter, slang, uttal osv ett omnämnt ämne på söndagar.
Sofia menar att det heter bääääääige/bäääärs istället för beige som det faktiskt stavas.. =P Senare på kvällen försökte Johanna förklara om något flygfä som dom nerifrån kallar borrar. Själv hade jag ingen aning om vad det var. Vi försökte med broms, hästflugor, älgflugor osv, men inget var likt denna borre.

Tack för denna kväll som har varit mycket trevligt. Och gott folk, glöm inte att det heter bäääige och inte beige!



Avdankad söndagsmiddag

Efter en chill dag med massa lapning av sol slog vi oss ner runt mitt barbord hungriga som aldrig förr. En ovanligt tyst måltid som inte gav ett enda skrattanfall. Men det avr väl antagligen för att det var så himmelskt gott...eller? mm buh!

Det bjöds på Grönsakslåda och vaniljfras med banan!

Grönsakslåda 4port

1 zuccini eller squash
1 röd paprika
2 röda lökar
1 klyfta vitlök
2 tomater
1 pkt fetaost (200g)
2 msk oregano, torkad
2 msk olivolja

sätt ugnen på 225 grader

Skär grönsakerna i ganska stora bitar. Stek zuccini/squash, paprika, lök och vitlök i olivolja tills de mjuknar och löken blir glansig. Salta och peppra. Lägg allt i en ugnsfast form och fördela över tomaterna. Smula över fetasoten samt oregano, flingsalt och lite nymald svartpeppar.
Gratinera i ugn i 225 grader i ca 15 minuter tills osten fått fin färg.

Vanlijfras med banan 4 port

2 dl havregryn
2 msk smör
1 msk farinsocker
2 ½ dl kelda vanlijsås
2 bananer

stek havregryn i smör i en stekpanna ca 2 min. Smaksätt med sockret.
Vispa samtidigt (eller redan innan som jag gjorde) vaniljsåsen och skiva bananen. Varva havregryn, vaniljsås och banan i stora glas. Servera direkt!

Och om detta var gott, jättegott. Sen kom vi på att det skulle vara gott med en stor köttbit till grönsakslådan, så blir det ännu mer matigt.

Idag är det en seg dag, så bloggen blir rätt tråkig och seg. Här kommer bilder på maten

     


seee ya next sundaaay! Vi saknade dig här Mooa! pussar



RSS 2.0