Shoppa smart, diska varmt, begär sensation.

Ännu en söndag kring det rektangulära bordet på Bolmens 17 ... å´ denna weekend är mattipset till er snorhungriga studenter; Nude o Netta. Translation; Räk- och currysås m. äggnudlar. Läs, inspireras, härmas och avnjut! Ren tillfredställelse ... Å´Hoj, det smakar allra bäst söndagskvällar!

Inhandlingslista; (rekommenderar Maxi eller Netto, om ni ska få pengar över till onsdagarna.)


-   Äggnudlar, helst Vietnamesiska.

-   STOR glansig röd paprika.

-   En lagom lång, bred och hård purjolök.

-   5-6 fina magiska champinjonsvampar.

-   Halvt spann turkiskyoghurt (½ l).

-   Ganska mycket currypulver. (obs; ej till sniffning)

-   Salt n´pepper, efter smaaaag!

-   250-300g små rosa räkor.(önskas mer lyx, fungerar kräftrumpor också fint)

Å` nu till det enkla; Att slänga ihop röran.

Paprika, löken, schvampen delas i lagom bitar och bryns i pannan med lite olja. Ös på Yoghurten, krydda rikligt med Curry och släng över lite salt + peppar! När såsen är varm, vänd i räkorna ... vänta en minut och sen är det KLART!


Äggnudlarna kokas på samma sätt som pasta, men betydligt kortare tid. Al dente!

              

Och så några roande citat från bordet;


"Men Moa, det där är ju Jojjos grej ... eller nä hon pillar och du får slicka", -Sophie

"Jag fick kallsup när jag sög", - Fia
"Det är ganska kul att vi alltid äter god mat", -Moa

+
Fias kylskåpspoesi;
Jag vill svälta en fjantig kavaljer med ett fullt kylskåp.
Glad svullstig midnatt dunkar hög upprumd vidrig graciös lördag.
Gästpoeter; du du bör ha orgie när du är helt avslagen och bakis! Gud är pinsam
Sist men inte minst; Shoppa smart, diska varmt och begär sensation.


Söndagsmiddag hos Sofia

Här kommer det första officiella middagstipset från oss i Söndagsgruppen till er alla hungriga människor därute!
Ikväll kunde tyvärr inte Moa vara med, men vi andra tre hade trevligt ändå och maten var utsökt;)
Det bjöds på tvårätters: Medelhavsbröd med pestopasta och till efterrätt snabb cheesecake...mmmumma

Här kommer recepten:

Medelhavsbrödet (2 feta limpor) 225 grader

0.5 pkt jäst
2.5 dl fingervarmt vatten
en nypa salt
2 dl lätt crème fraiche
8-9 dl mjöl
soltorkade tomater efter behag
1,5 dl riven ost

Så här gör du:
1. Smula jästen i lite av vattnet och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt, lätt crème fraiche och lite av mjölet.
2. Arbeta in resten av mjölet till en jämn deg. Låt den jäsa i bunke under duk i 35 minuter.
3. Ugnen på 225 grader och hacka tomaterna.
4. Kavla ut degen till en tunn kaka. Strö osten och tomaterna över degen och rulla ihop den som en rulltårta.
5. Placera brödet på ett bakplåtspapper på en plåt under en duk, jäs 20 minuter.
6. Pensla brödet med vatten och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter, beroende på brödets tjocklek.
7. Låt svalna under bakduk! Servera nygräddat.

Spaghetti al pesto 4 port.

400 gram spaghetti

½ liten burk pesto

2 msk pinjenötter

1 kruka färsk basilika

2 msk riven parmesanost

2 msk olivolja

soltorkade tomater

salt, peppar


Så här gör du:
Koka pastan enligt förpackningen.
Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna.
Vänd ner samtliga ingredienser i den nykokta pastan.
Smaksätt med salt och peppar.

Snabb cheesecake 4 port

En burk vaniljkesella
250 gram hallon
Digestivekex efter behag

Så här gör du:
Låt hallonen tina om du köpt frysta, fast låt de ändå vara lite kalla.
Ja, sen är det du själv som bestämmer, men du skiftar hallon, kesella och krossad digestivekex hur du vill i höga glas, eller fina efterrättsskålar. Servera genast till sugna gäster!

Japp så här ser en helt vanlig söndag ut för oss i gruppen, mumsiga goda recept till ett bra pris (oftat iaf)
lycka till och hoppas ni fått lite inspiration till matlagning. Vi ses nästa söndag, och då är det hos Sophie!

Här kommer lite bilder på middagen, se och njut.

  




RSS 2.0