Söndag hos Bernaberg
Ja så var ännu en vecka avklarad här i Halmstad. Att solens strålar äntligen kämpat sig fram ur sitt ide är något vi verkligen tagit vara på. Mycket lapande av sol i dagarna har hunnits med, nästan bara det vi gjort. Ikväll är vi nästan fullt hus, men fortfarande är det vår älskade Moe som fattas. Men hon har gjort en insats för middagen ändå idag, hon gav mig inspiration och även förslaget om efterrätten idag. Så det ska hon ha stort tack för, annars kanske det inte hade blivit någon.
I alla fall så var det detta som jag snodde ihop denna söndag:
Kinamix a la Bernaberg 4-5 pers
Fläskytterfilé (så mycket man tycker verkar lagom)
1 purjolök
1 paprika
1 burk bambuskott
1 burk böngroddar
2 msk olja
2 dl köttbuljong
1 msk soja
2 tsk potatismjöl
Banan
Mandarin i burk
Cashewnötter
Lite purjolök
kokos
Skär köttet i lagom bitar och stek de gyllenbruna i stekpannan i lite smör eller olja. Skiva sen purjolöken i fina bitar, skölj bambuskotten och böngroddarna. Ta ur köttet från stekpannan och släng istället i purjon och fräs den, dock inte så den blir brun, bara mjuk. Häll sen i bambuskotten, bönorna och paprikan i pannan, även köttet. Buljongen ska du ta en kub och blanda i 2dl vatten och sen hälla i det också. Mjölet rör du ut i lite vatten också och blandar i det i grytan och slå i sojan. Låt det sjuda upp en stund. Sen är det klart. Servera med ris. Man ska också ha skålar med banan, mandarin i burk, cashewnötter, kokos och finstrimlad purjolök som man har som tillbehör. Riktigt gott är det!
Efterrätten - Vanilla icecoffee
Några skedar glass
Kallt svart kaffe
Vaniljvisp
Apelsin
Koka dubbelt så många koppar kaffe som ni är personer. Ställ sen in kaffet i kylen i minst en timme så det är riktigt kallt. Vispa samtidigt upp vaniljvispen tills den är riktigt fluffig och fast. När du sen ska servera drinken lägger du i några skopor glass i varje glas, häller på kaffet upp till toppen. Efter det lägger du på en eller två klickar vanlijvisp och strör över lite rivet apelsinskal. På kanten av glaset, för att piffa till lite, sätter du en apelsinring runt, stoppar i sugrör och en lång sked. Voila, klart att servera.
Vi åt den goda maten och drack lite rödvin a la Sophia till. Riktigt gott och mysigt att det var söndag igen. Nu är det snart ny vecka och även nästa söndag står för dörren!
Ha det bra till dess och njut av sommarsolen, för det ska vi göra.
höddeduuuuu va gott d va ikväll! detta kan jag leva länge på! åtminstonne tills i morn bitti! hihi! puss på dej!
skjut mig så gott det ser ut eller :O måste testa!! :D